Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse

Please Read Before Advertise

Please make sure your subject is in the following format


  • * [WTS] Item Name - Price
  • * [WTB] Item Name - Price
  • * [SOLD] Item Name - Price
  • * [BOUGHT] Item Name - Price




Eg,
If you are selling something at Rm40, then your subject should be: [WTS] - Something - RM40
See more
See less

Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Shah Alam / KLang / Online

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [NEW] Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Shah Alam / KLang / Online

    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?



    www.MyCambridge.co.nr menyediakan Kelas Bahasa Inggeris Persendirian ( 1 ~ 4 orang setiap kelas)


    A. KELAS ENGLISH DEWASA BIASA (Tempoh 2 ~ 6 bulan - setiap Sabtu)
    ================================================== ==================

    Pemfokusan: Dewasa / Kerja / Perniagaan / Melancong / Berhijrah / Kolej (iELTS) / Universiti (MUET) / Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I

    Kadungan: SPEAKING, WRITING, READING & LISTENING

    Jumlah Pelajar : Kurang dari 5 orang / kelas

    Kehadiran & Cuti : Kelas persendirian adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, (hanya hadir 4 minggu kelas)



    1. KELAS OUTDOOR (Private 1 ~ 2 Pelajar)

    Lokasi 1: Tingkat 5 PLAZA ALAM SENTRAL Shah Alam
    Jadual : Setiap Rabu ( 11 pg - 12 tgh, flexible ) atau Ahad ( 2 ptg - 3 ptg, flexible )

    Lokasi 2: Rasa, ALAMANDA Putrajaya
    Jadual : Setiap Ahad ( 11 pg - 12 tgh, flexible )


    2. KELAS KLANG (Tutor Resident ~ max 4 Pelajar)

    Jadual :
    Setiap Sabtu ( 9.00 pagi - 10.30 pagi ) atau Rabu ( 8 malam - 9 malam )
    Lokasi : berdekatan SURAU HAJI MUSRAN, Jalan 1L/KU 4 Taman Hijrah Kg. Rantau Panjang 42100 Klang Selangor


    3. KELASSEREMBAN-SENAWANG (TutorResident ~ max 4 Pelajar)

    Jadual : Setiap Sabtu (3.00 ptg - 4.30 ptg)
    Lokasi : belakang SK PANCHOR, Kampung Melayu Panchor, Paroi Seremban 70400 Negeri Sembilan.


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my



    ================================================== ==================
    B. TUISYEN ENGLISH EXPRESS (1 Bulan) - Pilih Center ATAU Homebased dibawah:
    ================================================== ==================

    Pemfokusan: Last Minit SPM, PT3, MUET, iELTS / Urgent untuk Kerja, Bizness, Oversea-Hijrah / Cuti Sekolah, Universiti, Kolej
    Kadungan: SPEAKING, WRITING, READING & LISTENING

    Jumlah Pelajar : 1 ~ 2 orang / kelas

    Tempoh : 1 bulan / 4 Minggu

    Kehadiran & Cuti : Kelas ini adalah express oleh itu kami tidak galakkan ketidakhadiran pelajar.



    1. KURSUS BAHASA INGGERIS EKSPRES DI CENTER KLANG
    Jadual : Selasa, Rabu, Khamis (pilih 1 jam antara 8 pagi - 10 mlm)
    Lokasi : berdekatan SURAU HAJI MUSRAN, Jalan 1L/KU 4 Taman Hijrah Kg. Rantau Panjang 42100 Klang Selangor

    2. TUISYEN EKSPRES HOMEBASED/TEMPAT PELAJAR (KLANG / SHAH ALAM)
    Jadual : Selasa, Rabu, Khamis
    Masa : Pilih 2 jam antara 8 pagi - 10 mlm
    Lokasi : Mall / Asrama / Pejabat / Starbucks / Rumah Pelajar @ SHAH ALAM (Setia Alam, i-City) & KLANG (Kg. Delek, Sg. Udang, Sultan Suleiman, Pandamaran, Bandar Bukit Tinggi, Batu Belah, Rantau Panjang, Bukit Raja, etc)


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my




    ================================================== ==================
    C. KURSUS B.I ONLINE (seluruh Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia):
    ================================================== ==================

    Fokus : Kerja / Bizness / Oversea / UPSR / PT3 / SPM / STAM / MUET / iELTS / Cuti Sekolah, Universiti
    Tempoh: Ekpress ( Belajar setiap hari selama 3 jam (habis kursus dalam seminggu) ATAU Biasa ( Belajar seminggu sekali selama 1 jam (habis kursus dalam 3 bulan)

    Kelebihan : Boleh mengambil masa yang sesuai untuk belajar walaupun di tengah malam / Tidak perlu bersusah payah datang ke pusat belajar.
    Kandungan kursus : Grammar, Vocabulary, Listening Apps, Speaking Apps, Writing Apps, Kamus English-Melayu, Belajar apa kesalahan yang biasa anda lakukan dalam BI

    Lokasi: seluruh Malaysia (Kuala Lumpur, Putrajaya, Perlis, Negeri Sembilan, Terengganu, Selangor, Perak, Kedah, Kelantan, Pahang, Penang, Melaka, Johor, Sabah, & Sarawak), Brunei, Singapore dan Indonesia

    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my




    .
    Last edited by AinKaoruWong; 07-08-2018, 01:18 PM.
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  • #2
    Kg. Delek, Sg. Udang, Sultan Suleiman, Pandamaran, Bandar Bukit Tinggi, Batu Belah, Rantau Panjang, Bukit Raja, Setia Alam, i-City, belajar, bahasa, inggeris, nak, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, cara, belajar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, grammar, bahasa, inggeris, teknik, belajar, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, tips, belajar, bahasa, inggeris, cara-cara, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, arab, panduan, mudah, saya, saya, kelas, bahasa, inggeris, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, , belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kelas, bahasa, english, kursus, bahasa, inggeris, di, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, , , , , panduan, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, terjemahan, bahasa, malaysia, ke, bahasa, inggeris, grammar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, english, bahasa, course, terjemahan, bahasa, malaysia, kelas, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, pusat, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, arab, mempelajari, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja,kelas, belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, dewasa, cara, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kamus, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, terjemahan, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, online, kursus, bahasa, inggeris, percuma, learning, english, dewasa, english, english, learning, learn, english, online, english, language, mari, belajar, bahasa, inggeris, kamus, bahasa, jepun, learning, english, online, kursus, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, percuma, teknik, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja , tuisyen di rumah kelas tambahan tuisyen home home guru tuisyen home guru tuisyening kelas tambahan guru tuisyen home guru tuisyens kelas tambahan care malaysia kelas tambahan kelas tambahan malaysia kelas tambahan in malaysia home guru tuisyen malaysia kelas tambahan job kelas tambahan centre my kelas tambahan kelas tambahan jobs home guru tuisyen jobs home tuisyen kelas tambahan in penang kelas tambahan penang private home guru tuisyen home tution kelas tambahan king private kelas tambahan kelas tambahan 99 kelas tambahan best kelas tambahan kuala lumpur kelas tambahan in kuala lumpur kelas tambahan teacher kelas tambahan rate kelas tambahan rates kelas tambahan klang kelas tambahan in klang kelas tambahan kl kelas tambahan puchong kelas tambahan in puchong kelas tambahan shah alam kelas tambahan in ipoh english kelas tambahan home guru tuisyen wanted english home guru tuisyen kelas tambahan agency kelas tambahan directory online kelas tambahan kelas tambahan cheras kelas tambahan kajang maths kelas tambahan kelas tambahan advertisement kelas tambahan subang jaya kelas tambahan needed kelas tambahan selangor kelas tambahan vacancies kelas tambahan ampang home tuiton free kelas tambahan kelas tambahan advertisement sample kelas tambahan services home tutition guru tuisyen home in home guru tuisyen at home guru tuisyen guru tuisyens home in home guru tuisyens private home guru tuisyening private home guru tuisyens home tutions my home guru tuisyen kelas tambahan online online tuisyen from home home guru tuisyen needed home guru tuisyen online online home guru tuisyen kelas tambahan agencies kelas tambahans kelas tambahan in sarawak sarawak kelas tambahan kelas tambahan sarawak home guru tuisyen in sarawak sarawak home guru tuisyen home guru tuisyen sarawak home guru tuisyens in sarawak sarawak home guru tuisyens home guru tuisyens sarawak kelas tambahan sg looking for home guru tuisyen home school guru tuisyening home guru tuisyen agency private home teachers home based tuisyen home guru tuisyening services home guru tuisyens directory kelas tambahan for kanak-kanak find home guru tuisyen kelas tambahan agensi
    Last edited by AinKaoruWong; 11-09-2018, 07:45 AM.
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

    Comment


    • #3
      Pulang (Novel Diadaptasi daripada Filem) - RM25



      SINOPSIS / DESCRIPTION:


      Novel PULANG ini menceritakan sebuah kisah epic merentas 3 generasi, dari tahun sekitar 1940an sehingga ke masa kini. Novel ini mengisahkan tentang seorang kelasi bernama Othman yang berasal dari Serkam, Melaka yang menempuh pelbagai rintangan dan dugaan ketika belayar ke segenap pelusuk dunia untuk memenuhi janjinya mencari harta dan kekayaan buat isterinya, Che Thom dan anak lelaki tunggalnya, Omar. Sepanjang pemergian suami tercinta, Che Thom setia menanti kepulangan suaminya siang dan malam selama 61 tahun.







      *Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.


      Berminat untuk beli ?



      KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/07/pul...ada-filem.html











      TERIMA KASIH

      .
      http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

      Comment


      • #4
        Budak Kampung Ini Kongsi 9 Cara Belajar Bahasa Inggeris

        Hari ini, bahasa Inggeris merupakan bahasa perantara yang penting dalam kehidupan kita. Cuba tengok sekeliling kita, majoriti semuanya memiliki telefon bimbit dan komputer.
        Bukankan peralatan teknologi ini menggunakan bahasa Inggeris?
        Tambahan pula pelajar-pelajar. Sejak di bangku sekolah lagi perlu mendalami bahasa Inggeris dengan baik. Lagi pula subjek Sains dan Matematik turut menggunakan bahasa Inggeris.
        Ternyata, penggunaan bahasa Inggeris memang penting dalam kehidupan harian kita sekarang. Jadi di sini kami mahu kongsikan bagaimana seorang budak kampung ini belajar bahasa inggeris sehinggakan membawa beliau ke peringkat yang lebih tinggi.
        BUDAK KAMPUNG BELAJAR BAHASA INGGERIS
        Sekitar Darjah 2 dulu, baru dapat keputusan peperiksaan pertengahan tahun. Saya dapat Nombor 1 dalam kelas, tetapi hanya dapat B dalam Bahasa Inggeris. Saya bersekolah di Sekolah Kebangsaan Semut Api, sebuah sekolah rendah di Pantai Cahaya Bulan (PCB), Kota Bharu, Kelantan.
        Saya ‘ada rasa nak marahkan’ guru ketika itu kerana telah beri homework yang sangat banyak bagi subjek Bahasa Inggeris, sedangkan minggu depan cuti sekolah bermula. Sepatutnya cuti tak perlulah banyak homework. Dahlah payah nak belajar English.
        Tamat sesi sekolah, saya berbasikal bersama kawan-kawan, mahu pulang ke rumah. Tahun itu tahun 1995, kawasan PCB ini adalah kawasan peranginan tersohor yang dikunjungi ramai pelancong, termasuklah orang putih. Selain pantainya yang indah, perusahaan batik, songket dan makanan laut amat popular dan menjadi tarikan utama. Tengah hari itu ada kelibat sepasang orang putih sedang berjalan di bahu jalan dari perhentian bas menuju ke kawasan pantai. Sekolah terletak di tengah antara dua tempat ini.
        Lelaki mat salleh itu tiba-tiba melambai-lambai ke arah kami berempat. Gayanya macam mahu kami berhenti. Saya berdebar-debar. Kalau dia suruh ‘speaking’ memang nayalah, kami semua tak reti nak cakap Inggeris.

        “Hi, guys. I am Allan and this is my girlfriend, Jennifer. We come from Australia…..” saya tidak dapat mendengar dengan jelas kata-katanya. Dia bercakap dengan seorang kawan saya.
        “We missed our bus but ……. Beach resort,” tak jelas apa yang ditanya.

        Saya perlahan-lahan mendekati mereka. Habis si lelaki ini bercakap, semua orang diam. Senyap tanpa suara.
        Tiba-tiba seorang kawan saya mencuit bahu saya, “Weh, mung jawablah (Kau jawablah). Kecek ore putih (cakap dalam Bahasa Inggeris). Dio oyak gapo pung aku tok tahu (Dia cakap apa pun aku tak tahu).”
        Saya pun tak reti nak cakap, kawan-kawan lain lagilah tak tahu. Masa tu, saya dapat B dalam Bahasa Inggeris, kawan-kawan lain dapat C, ada yang tak lulus pun.
        Mungkin si lelaki ini memahami keadaan kami, dia bertanya, “I thought you learn English in school. Can you speak in English at all?”
        Masa itu saya dok mengagak-agak, dia nak ke ‘beach’ iaitu kawasan pantai. Beach Resort. Agak-agak, di kawasan pantailah kot.
        “Go there!” saya memberi jawapan, sambil tangan menunjuk ke arah pantai. “You see …. school? Beach …. there,” sambung saya sambil tangan dok buat gaya menunjuk ke arah pantai. Tergagap-gagap macam orang tak pernah bercakap. Takut-takut macam tengah bercakap dengan raksasa.
        Saat itu saya menangis malu. Menitis air mata. Entah kenapa hati saya terusik hebat. Saya rasa dijentik.

        “Kenapa aku bersekolah dan belajar Inggeris tetapi aku tidak reti bercakap menggunakannya?” hati bertanya-tanya sendiri. Mempersoalkan diri sendiri.

        Cerita yang lebih kurang sama berulang beberapa kali. Ada di kawasan pantai, di kedai makan, di kedai batik dan di sekolah. Ramai pelancong berBahasa Inggeris yang datang ke PCB ini. Setiap kali ditegur itulah buat saya rasa malu kerana tak mampu nak menjawab dengan ayat penuh. Rasa malu besar inilah salah satu pencetus kenapa saya MULA SERIUS belajar Bahasa Inggeris.....
        ....

        baca lebih lanjut di >> http://mycambridge.blogspot.com/2018...a-belajar.html
        Last edited by AinKaoruWong; 21-08-2018, 10:46 AM.
        http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

        Comment

        Working...
        X