Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse

Please Read Before Advertise

Please make sure your subject is in the following format


  • * [WTS] Item Name - Price
  • * [WTB] Item Name - Price
  • * [SOLD] Item Name - Price
  • * [BOUGHT] Item Name - Price




Eg,
If you are selling something at Rm40, then your subject should be: [WTS] - Something - RM40
See more
See less

Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Shah Alam / KLang / Online

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [NEW] Kelas English DEWASA (SPM,MUET,iELTS,Kerja)@ Seremban / Shah Alam / KLang / Online

    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?




    KELAS ENGLISH DEWASA MYCAMBRIDGE
    - Untuk Kerja, Perniagaan, Melancong, Berhijrah, Mewakili syarikat
    - Cuti Sekolah
    - Semester break Universiti / Kolej
    - Tuisyen MUeT / iELTS
    - Tuition English SPM, PT3, STPM, STAM, SPM Ulangan

    Kadungan: WRITING, SPEAKING, READING dan LISTENING - Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I

    Jumlah Pelajar : 1 ~ 4 orang / kelas - pelajar tidak perlu malu utk speaking !

    Kehadiran & Cuti : Kelas biasa adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, dan hanya hadir 4 minggu kelas - dikira 1 bulan.

    Lokasi : KL, Klang, Shah Alam, Seremban, Putrajaya dan Seluruh Malaysia


    KATEGORI KELAS

    Biasa : 5 Bulan (bergantung kepada kemampuan pelajar)

    Express (Di Rumah / Center) : 18 jam (1 Bulan ATAU 3 hari )

    Online : Boleh mengambil masa yang sesuai untuk belajar walaupun di tengah malam / Tidak perlu bersusah payah datang ke pusat belajar.


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my




    .
    Last edited by AinKaoruWong; 06-11-2018, 02:04 PM.
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  • #2
    Kg. Delek, Sg. Udang, Sultan Suleiman, Pandamaran, Bandar Bukit Tinggi, Batu Belah, Rantau Panjang, Bukit Raja, Setia Alam, i-City, belajar, bahasa, inggeris, nak, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, cara, belajar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, grammar, bahasa, inggeris, teknik, belajar, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, cara, mudah, tips, belajar, bahasa, inggeris, cara-cara, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, arab, panduan, mudah, saya, saya, kelas, bahasa, inggeris, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, , belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, kelas, belajar, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kelas, bahasa, english, kursus, bahasa, inggeris, di, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, , , , , panduan, belajar, bahasa, inggeris, panduan, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, terjemahan, bahasa, malaysia, ke, bahasa, inggeris, grammar, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, english, bahasa, course, terjemahan, bahasa, malaysia, kelas, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, english, belajar, bahasa, inggeris, pusat, bahasa, inggeris, kursus, bahasa, inggeris, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, arab, mempelajari, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja,kelas, belajar, bahasa, inggeris, kelas, bahasa, inggeris, dewasa, cara, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, dengan, mudah, kamus, bahasa, inggeris, cara, mudah, belajar, bahasa, inggeris, terjemahan, bahasa, inggeris, belajar, bahasa, inggeris, online, kursus, bahasa, inggeris, percuma, learning, english, dewasa, english, english, learning, learn, english, online, english, language, mari, belajar, bahasa, inggeris, kamus, bahasa, jepun, learning, english, online, kursus, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja, belajar, bahasa, inggeris, percuma, teknik, belajar, bahasa, inggeris, bahasa, Panchor, Seremban, Negeri, Sembilan, MUET, IELTS, UITM, Negeri, kerja , tuisyen di rumah kelas tambahan tuisyen home home guru tuisyen home guru tuisyening kelas tambahan guru tuisyen home guru tuisyens kelas tambahan care malaysia kelas tambahan kelas tambahan malaysia kelas tambahan in malaysia home guru tuisyen malaysia kelas tambahan job kelas tambahan centre my kelas tambahan kelas tambahan jobs home guru tuisyen jobs home tuisyen kelas tambahan in penang kelas tambahan penang private home guru tuisyen home tution kelas tambahan king private kelas tambahan kelas tambahan 99 kelas tambahan best kelas tambahan kuala lumpur kelas tambahan in kuala lumpur kelas tambahan teacher kelas tambahan rate kelas tambahan rates kelas tambahan klang kelas tambahan in klang kelas tambahan kl kelas tambahan puchong kelas tambahan in puchong kelas tambahan shah alam kelas tambahan in ipoh english kelas tambahan home guru tuisyen wanted english home guru tuisyen kelas tambahan agency kelas tambahan directory online kelas tambahan kelas tambahan cheras kelas tambahan kajang maths kelas tambahan kelas tambahan advertisement kelas tambahan subang jaya kelas tambahan needed kelas tambahan selangor kelas tambahan vacancies kelas tambahan ampang home tuiton free kelas tambahan kelas tambahan advertisement sample kelas tambahan services home tutition guru tuisyen home in home guru tuisyen at home guru tuisyen guru tuisyens home in home guru tuisyens private home guru tuisyening private home guru tuisyens home tutions my home guru tuisyen kelas tambahan online online tuisyen from home home guru tuisyen needed home guru tuisyen online online home guru tuisyen kelas tambahan agencies kelas tambahans kelas tambahan in sarawak sarawak kelas tambahan kelas tambahan sarawak home guru tuisyen in sarawak sarawak home guru tuisyen home guru tuisyen sarawak home guru tuisyens in sarawak sarawak home guru tuisyens home guru tuisyens sarawak kelas tambahan sg looking for home guru tuisyen home school guru tuisyening home guru tuisyen agency private home teachers home based tuisyen home guru tuisyening services home guru tuisyens directory kelas tambahan for kanak-kanak find home guru tuisyen kelas tambahan agensi
    Last edited by AinKaoruWong; 11-09-2018, 07:45 AM.
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

    Comment


    • #3
      Pulang (Novel Diadaptasi daripada Filem) - RM25



      SINOPSIS / DESCRIPTION:


      Novel PULANG ini menceritakan sebuah kisah epic merentas 3 generasi, dari tahun sekitar 1940an sehingga ke masa kini. Novel ini mengisahkan tentang seorang kelasi bernama Othman yang berasal dari Serkam, Melaka yang menempuh pelbagai rintangan dan dugaan ketika belayar ke segenap pelusuk dunia untuk memenuhi janjinya mencari harta dan kekayaan buat isterinya, Che Thom dan anak lelaki tunggalnya, Omar. Sepanjang pemergian suami tercinta, Che Thom setia menanti kepulangan suaminya siang dan malam selama 61 tahun.







      *Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.


      Berminat untuk beli ?



      KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/07/pul...ada-filem.html











      TERIMA KASIH

      .
      http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

      Comment


      • #4
        Budak Kampung Ini Kongsi 9 Cara Belajar Bahasa Inggeris

        Hari ini, bahasa Inggeris merupakan bahasa perantara yang penting dalam kehidupan kita. Cuba tengok sekeliling kita, majoriti semuanya memiliki telefon bimbit dan komputer.
        Bukankan peralatan teknologi ini menggunakan bahasa Inggeris?
        Tambahan pula pelajar-pelajar. Sejak di bangku sekolah lagi perlu mendalami bahasa Inggeris dengan baik. Lagi pula subjek Sains dan Matematik turut menggunakan bahasa Inggeris.
        Ternyata, penggunaan bahasa Inggeris memang penting dalam kehidupan harian kita sekarang. Jadi di sini kami mahu kongsikan bagaimana seorang budak kampung ini belajar bahasa inggeris sehinggakan membawa beliau ke peringkat yang lebih tinggi.
        BUDAK KAMPUNG BELAJAR BAHASA INGGERIS
        Sekitar Darjah 2 dulu, baru dapat keputusan peperiksaan pertengahan tahun. Saya dapat Nombor 1 dalam kelas, tetapi hanya dapat B dalam Bahasa Inggeris. Saya bersekolah di Sekolah Kebangsaan Semut Api, sebuah sekolah rendah di Pantai Cahaya Bulan (PCB), Kota Bharu, Kelantan.
        Saya ‘ada rasa nak marahkan’ guru ketika itu kerana telah beri homework yang sangat banyak bagi subjek Bahasa Inggeris, sedangkan minggu depan cuti sekolah bermula. Sepatutnya cuti tak perlulah banyak homework. Dahlah payah nak belajar English.
        Tamat sesi sekolah, saya berbasikal bersama kawan-kawan, mahu pulang ke rumah. Tahun itu tahun 1995, kawasan PCB ini adalah kawasan peranginan tersohor yang dikunjungi ramai pelancong, termasuklah orang putih. Selain pantainya yang indah, perusahaan batik, songket dan makanan laut amat popular dan menjadi tarikan utama. Tengah hari itu ada kelibat sepasang orang putih sedang berjalan di bahu jalan dari perhentian bas menuju ke kawasan pantai. Sekolah terletak di tengah antara dua tempat ini.
        Lelaki mat salleh itu tiba-tiba melambai-lambai ke arah kami berempat. Gayanya macam mahu kami berhenti. Saya berdebar-debar. Kalau dia suruh ‘speaking’ memang nayalah, kami semua tak reti nak cakap Inggeris.

        “Hi, guys. I am Allan and this is my girlfriend, Jennifer. We come from Australia…..” saya tidak dapat mendengar dengan jelas kata-katanya. Dia bercakap dengan seorang kawan saya.
        “We missed our bus but ……. Beach resort,” tak jelas apa yang ditanya.

        Saya perlahan-lahan mendekati mereka. Habis si lelaki ini bercakap, semua orang diam. Senyap tanpa suara.
        Tiba-tiba seorang kawan saya mencuit bahu saya, “Weh, mung jawablah (Kau jawablah). Kecek ore putih (cakap dalam Bahasa Inggeris). Dio oyak gapo pung aku tok tahu (Dia cakap apa pun aku tak tahu).”
        Saya pun tak reti nak cakap, kawan-kawan lain lagilah tak tahu. Masa tu, saya dapat B dalam Bahasa Inggeris, kawan-kawan lain dapat C, ada yang tak lulus pun.
        Mungkin si lelaki ini memahami keadaan kami, dia bertanya, “I thought you learn English in school. Can you speak in English at all?”
        Masa itu saya dok mengagak-agak, dia nak ke ‘beach’ iaitu kawasan pantai. Beach Resort. Agak-agak, di kawasan pantailah kot.
        “Go there!” saya memberi jawapan, sambil tangan menunjuk ke arah pantai. “You see …. school? Beach …. there,” sambung saya sambil tangan dok buat gaya menunjuk ke arah pantai. Tergagap-gagap macam orang tak pernah bercakap. Takut-takut macam tengah bercakap dengan raksasa.
        Saat itu saya menangis malu. Menitis air mata. Entah kenapa hati saya terusik hebat. Saya rasa dijentik.

        “Kenapa aku bersekolah dan belajar Inggeris tetapi aku tidak reti bercakap menggunakannya?” hati bertanya-tanya sendiri. Mempersoalkan diri sendiri.

        Cerita yang lebih kurang sama berulang beberapa kali. Ada di kawasan pantai, di kedai makan, di kedai batik dan di sekolah. Ramai pelancong berBahasa Inggeris yang datang ke PCB ini. Setiap kali ditegur itulah buat saya rasa malu kerana tak mampu nak menjawab dengan ayat penuh. Rasa malu besar inilah salah satu pencetus kenapa saya MULA SERIUS belajar Bahasa Inggeris.....
        ....

        baca lebih lanjut di >> http://mycambridge.blogspot.com/2018...a-belajar.html
        Last edited by AinKaoruWong; 21-08-2018, 10:46 AM.
        http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

        Comment


        • #5
          Hello semua!Ok ini lah post yg I harap dpt membantu korang semua nak jawab muet.I know this is muet and its better if I write in english,tapi I rasa baik kita ckp BM jelah sbb senang lagi nak explain.Hehehehe
          Ok speaking dah habis kan?So let's tackle the remaining three

          READING

          Ok reading ni tak tricky.Seperti namanya sendiri reading ni maknanya kita kena faham setiap paragraph yang kita baca.My tip,baca sekali lalu setiap paragraph sebelum menjawab.Jangan tekun sgt baca sebab nak fahamkan ayat yang u tak berapa nak faham.Kalau baca terlalu tekun,u akan panik,and bila panik satu apa pun tak boleh nak jawab.So relax je.Bila dah baca,at least dpt gambaran paragraph tu pasal apa.Lepas dah baca,tgk soalan.Dari situ,carik la jawapan kat perenggan yg sepatutnya.

          Soalan-soalan dia selalunya akan ikut perenggan.Soalan pertama kat line ni,perenggan ni,soalan kedua pula kat line seterusnya dan begitulah sampai habis.SELALUNYA LAH.Tapi mmg mcm tu pun.
          Untuk true/false/not stated.Well true and false tu semua ok kan.Tapi bila false and not stated tu kita confuse.Well simple guys,kalau dlm paragraph tu tak sebut langsung pasal benda yg ditanya tu,mmg terang2 NOT STATED.False ni bila kita baca and kita tau salah,contohnya soalan tanya "1000 people died due to bird flu",tapi dalam paragraph ckp 500 org contohnya.So terang-terang false,kan?

          Ok lagi satu contoh dlm paragraph tulis "bird flu is the major cause of death in asian countries" dan soalan tanya "a cure has been found to cure bird flu in asian countries".Now benda ni bukan false,sbb paragraph tak ckp apa-apa pun pasal cure,tapi bird flu yg jadi cause of death.So untuk soalan mcm ni,kita jawab la not stated,sbb tak state pun kalau ada cure ke tak.Lain la kalau soalan tanya "bird flu gives little effect to the people in asia",ha yg ni kita boleh jawab false,sbb dah terang2 bird flu ni major cause of death.Nampak tak?

          Untuk soalan cari meaning pulak,well the best way is to read the line given again,and tgk for clues.Sebab I pernah try jawab,and I salah -__-.Mmg agak susah la.Tapi I guna cara mcm ni lah.Kalau tak,carik je yg u rasa paling logik dlm list jawapan yg dia kasi.Tapi selalunya akan dpt clue maksud dia apa melalui ayat tu.

          Lastly kalau dpt yg fill in the blanks tu,kalau tak sure mcm mana nak eja,or takut grammar salah,I syorkan tiru je balik ayat yg dah ada dlm paragraph tu bulat-bulat.I tak rasa diorang boleh ckp jawapan u tu salah.Walaupun nanti mcm tak ada space,tulis je.Kalau dah terlalu panjang jawapan dia,pendekkan la sikit.Tapi jgn la main potong2 ayat,try la summarize kan balik ayat tu dan gunakan kata penghubung yg sesuai.Nanti dlm writing I akan kasi link yg akan tunjukkan korang mcm mana nak gunakan basic grammar dgn betul.
          So inilah tips2 untuk reading.

          WRITING

          PART A:-
          Fahamkan graph/bar chart/pie whatever.Mesti tau apa soalan nak,dan apa info yang u boleh dpt melalui graph yg diberi.Selalunya soalan akan direct.Ok untuk part ni I kasi contoh la.Ini ikut pengalaman soalan yg I dpt masa buat muet dulu.

          Soalan yg I dpt pasal qualifications seeked in a job.And dia kasi list of the qualification that employers want and qualifications employees think employers want.So qualification nya sama,tapi ia di grade mengikut nombor yg berbeza.

          Untuk soalan ni,the first thing yg I buat is I list out ikut susunan qualification yg mana paling tinggi dan rendah mengikut employer dan employee.Lepas dah habis drafting,I tulis la ikut susunan mana yg paling tinggi employers nak,diikuti dgn kedua tinggi,sampai la habis dan begitulah untuk employees.And I rasa soalan ni,tak payah nak jawab satu-satu.Kumpulkan mana yg sama dan jawab terus.Macam yg I buat,I list kan side employer dulu,then I buat side employee sbb ada perbezaan pendapat antara kedua2 pihak tentang quality mana yg paling dikehendaki

          Contoh:
          (Intro)-The table given shows the list of qualifications that employers seek and what employees expect the employer would want.

          (Start first paragraph)-In the list of qualifications given in the table,it is seen that the highest quality that is wanted by an employer is hardwork,which is rated 1.This is followed by honesty which is rated 2,and team work is rated 3.It is also seen that experience is one of the skills most employers seek for,as it is rated fourth highest.Haa mcm tu la lebih kurang,see how I elaborated the sentences so dia tak jadi la mcm
          "The highest rated quality is bla.This is followed by bla.Next is bla."

          Kalau buat mcm ni,pendek sgt la karangan nya.Cuba elaborate sikit setiap point.
          Ok yg ini pulak untuk employees

          "However,on the employees side we can see that they feel the best quality is communicating skills,which is rated 2,followed by blablabla"

          Then untuk conclusion,I just tulis je apa yg I nampak kat table tu secara general.Kira summary la.
          Contoh:

          In conclusion,it can be seen from the table that the qualities that is wanted by employers differ with what is expected by the employees.This shows that there is a difference of opinion between both parties regarding each qualification.(yang ni tak nak tulis pun tak apa,I tulis nak tambah perisa).
          Seingat I la,I jawab mcm ni.
          Untuk part ni tak payah nak jawab panjang2 sgt kan ada limit patah perkataan.

          PART B:-

          Part ni agak senang kan,sbb yg ni kita bebas nak tulis apa2 aje.My tip,draft out apa yg kita nak tulis.Tak cukup masa pun,at least tulis je semua idea yg kita nak ckp dulu.Ini akan menyenangkan kita kan.And untuk part ni,sbb kita bebas nak tulis panjang2,maka akan berlaku bnyk masalah grammar.Nak ajar grammar terlalu panjang kat sini,so I kasi link ni,and this link is good sbb dia siap kasi contoh tulisan grammar yg salah.So part ni I tak nak elaborate bnyk la.Tapi seelok-eloknya untuk dpt band 4,kasi la enam perenggan.Satu pendahuluan,empat isi dan satu penutup.Yes at least 4 isi ye.
          The link:http://www.rong-chang.com/grammar/auxiliaries.htm(u guys boleh tekan back and tgk list2 yg lain)

          LISTENING

          Ramai gak yg kantoi kat listening,and I faham sbb listening ni CONFUSING.Dan tambah pulak dpt speaker yg keluarkan bunyi background je lebih,suara org tu tak dgr langsung.Lagilah.
          My tip untuk listening ni,baca soalan yg u dpt dulu.Then dgr betul2 apa yg org tu ckp.Kalau I,I cheating sikit.I takde nak tunggu sampai dia kasi time nak jawab tu.Masa org tu tgh bercakap,masa tu la I tulis apa yg jawapan nak.So the best way is to read the question and dgr je keseluruhan recording tu sbb semuanya penting.And untuk listening ni,make sure u tak distracted,sbb ia memerlukan focus yg penuh.Kalau kita menjeling2 org kat sebelah sambil mendengar,otak kita takkan dpt la nak tangkap apa yg org tu ckp.Lepas tu mula la buat muka toya sambil ckp HA?HA?

          Satu lagi pasal listening ni,ramai dari korang yg buat mistake homonyms.Apa benda ni?Well homonyms ni is bila kita confuse bila dgr perkataan yg sama bunyi,tapi LAIN MAKSUD.Pls be careful!Salah ni,salah la semua.

          Contoh:
          BARE and BEAR
          BLEW and BLUE
          Bunyi sama,tapi maksud lain kan?

          Dan juga ejaan.Well untuk ni mcm mana I nak tolong,soalan dia I tak tau.The best way is to make sure u baca balik jawapan u and tgk ejaan tu betul ke tak.Selalunya lah,recording listening ni takde kasi ayat2 yg kita tak pernah dgr,selalunya perkataan common la jugak.So nak prepare listening ni,bnyk2 la baca surat khabar english,so anda akan familiar dgn perkataan2 yg ada.
          Oh lupa,grammar jugak kalau boleh tolong check.Tapi soalan listening slalu nya mintak 5 perkataan maximum kan,so u guys tulis je balik apa yg u dgr
          Contoh:

          Soalan tanya:What was Aini doing when she got robbed by the men?
          Jawapan:Aini was reading a book.
          And pls make sure jawapan u LOGIK.
          Contoh,org tu tgh ckp pasal kebakaran.So kalau nak tulis jawapan,tulis la "he blew off the fire",and bukan" he blue of the fire".Kan dah tak logik letak blue tu.
          Or
          "I will accept this payment",bukannya "I will except this paymentt".Kan salah.

          So basically mcm tu jela.Hehehehe


          OK,I rasa ini jelah tips2 yg I boleh kasi untuk exam muet nanti.I doakan yg terbaik untuk semua,semoga u all akan mendapat Band 4 dgn jayanya.Feel free to ask me anything in case u rasa apa yg I tulis ni tak mencukupi.Thanks for reading and good luck.You'll get Band 4 and above,Insya Allah :)

          *Ini semua adalah hasil tulisan I,Ellena Razif ye.Ada copyright.Penat tulis u ols!Hahahaha


          ...Tuisyen MUET @ KLang / Shah Alam / Putrajaya / Seremban >> http://www.MyCambridge.blogspot.My
          http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

          Comment

          Working...
          X