Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fragrances a.k.a Perfume

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fragrances a.k.a Perfume

    :salam:

    Salam Pembuka bicara.........

    StRat disini nak just nak share hobby ni dgn u ols,bila story ttg perfume ni,pelbagai jenis brands n bau haruman yang ada dipasaran kan.StRaT mmg peminat setia n pengumpul perfume2 ni,tp plg suka kumpul mini bottle perfume,huhuhu! Kalo u ols sume ada apa2 brand yg u ols suka pakai n guna,leh la share kat cni k!

    Disini StRaT senaraikan nama2 perfume yang StRaT pernah pakai & guna :-

    1. Aqua d' Gio, Giorgio Armani
    2. Attitude, Giorgio Armani ( Bau ni pun besh! Terserlah gaya guy yg macho)
    3. CK Obsession Night ( Plg suka & minat bau ni,soft n menggoda! HaHaHa!)
    4. CK One - Summer
    5. Eternity
    6. Polo Blue
    7. Polo Black
    8. Bvlgari
    9. Hugo
    10. Ultra Violet
    11. Burberry London ( Sweet & Thn Lama )
    12. Versace blue jeans ( Bau Sporty )
    13. Bvlgari xtreme
    14. Escada sentiment ( Awek suka bau ni..menggoda katanya! HaHaHa )
    15. YSL Drakkar
    16. Davidoff - Cool Water / Paul Smith
    17. Jean Paul Gaultier (JPG) - Classic - ( Soft & Thn Lama )
    18. Yves Saint Laurent - Cinema - ( Soft )
    19. Paco Rabanne - Colors Of Summer - ( Bau dia very nice!! )
    20. Paco Rabanne - Ultraviolet - ( Botol kaler purple...botol dia unik sebab cara sembur macam pistol...bau dia soft & Thn Lama )
    21. Paco Rabanne - Black XS (botol hitam)
    22. Clinique Happy for Men
    23. Versace - Blue Jeans...( Perfume Lama )
    24. Burberry Brit - ( Suitable For Smoker coz bau dia akan lebih best jika kena asap rokok )
    25. Dunhill Desire Red - ( Satu lagi perfume unik For Smoker )
    26. Dunhill Desire Blue
    27. Polo Black - (Bau yang klasik. Gurl cukup suka bau perfume ni)
    28. Yves Saint Lauren pour Homme - (Bau dia pun best)
    29. Hugo Boss in Motion - (Bau yang unik..lebih pada citrus skit)

  • #2
    byknye stok..klo ade kedai sndiri mmg byk leh try..:))

    perfume mane yg paling best??
    aku cadang nk amik armani attitude pasni..byk yg aku ade ko pn ade..wohoho..

    Comment


    • #3
      aku pkai hugo boss element...
      pling wangi bg aku setakat ni...
      huhuhu...
      aku laki-laki takkan rebah ::sleepy::

      Comment


      • #4
        Originally posted by peija06 View Post
        byknye stok..klo ade kedai sndiri mmg byk leh try..:))

        perfume mane yg paling best??
        aku cadang nk amik armani attitude pasni..byk yg aku ade ko pn ade..wohoho..
        Bg aku yg 3 ni plg best la...

        Jean Paul Gaultier (JPG) - Classic
        CK Obsession Night (Skrg dah x ada,ada pun mini bottle jer)
        CK One - Summer (Skrg pun dah x ada)

        Aku suka beli perfume ni kat Luxasia Mid Valley,Perfume Avenue at Mahkota Parade,x pun aku g CS,JB.

        Tp aku x tahu la taste ko mcm mana kan.... armani attitude pun besh.. aku pun still pake g ofis... alaaa... byk stock pun,kalo dah minat punya pasal,x leh nak wat apa... dah hobby kan,aku bukan penjual perfume pun,pembeli ajer,hahaha!
        Last edited by StRaTo7; 22-06-2009, 12:29 AM.

        Comment


        • #5
          haha..
          byk tol ko try..:))
          aq dr dlu kai no16..davidoff cool water..:71:
          m11x : Intel Core i7 640UM 2.26GHz | Nvidia GT335M 1GB |Intel HD Graphics | 8GB DDR3 RAM 1066MHz | 500GB |

          WTS - DELL Inspiron 15R 14R 14 NEW!!!




          Comment


          • #6
            Originally posted by shazli88 View Post
            aku pkai hugo boss element...
            pling wangi bg aku setakat ni...
            huhuhu...
            Yupp! Nice smell! :)

            Comment


            • #7
              Originally posted by eid View Post
              haha..
              byk tol ko try..:))
              aq dr dlu kai no16..davidoff cool water..:71:
              Mcm mana x byk.... since form 1,aku dah start jd pengumpul setia perfume ni,HaHaHa! Bapak borek,anak rintik! Aku ikut dad aku punya style..... tu ada ank mcm aku,parah bapak aku dulu! HaHaHa! :gelak guling:

              Comment


              • #8
                Aku plg menyampah n bengang giler dengan semua keluaran perfume by CK,mesti discontinued.Then,diorg kuarkan la yg mini bottles jer..... :confused:

                Comment


                • #9
                  Originally posted by StRaTo7 View Post
                  tu ada ank mcm aku,parah bapak aku dulu! HaHaHa! :gelak guling:
                  kene sponsor laa tuh..:))...
                  haha..kalo bli time sale xperlaa..
                  memang jimat..
                  m11x : Intel Core i7 640UM 2.26GHz | Nvidia GT335M 1GB |Intel HD Graphics | 8GB DDR3 RAM 1066MHz | 500GB |

                  WTS - DELL Inspiron 15R 14R 14 NEW!!!




                  Comment


                  • #10
                    ko biar btul nie???
                    ko mnum ker aper perfume 2....
                    :confused:

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by suffy88 View Post
                      ko biar btul nie???
                      ko mnum ker aper perfume 2....
                      :confused:
                      Aku pake utk mandi sekali,boleh?? :gelak guling:

                      Comment


                      • #12
                        Ni jelaaa pic yg sempat aku snap.... and fav perfume aku,yang lain2 x terlarat aku nak snap,huhuhu!

                        G.A Attitude



                        C.K Collection



                        Puma, CK & ES

                        Comment


                        • #13
                          SrRaTo7!!

                          perghhhh...tokey pepium ke ape..mintak 3-4 botol bleyy?

                          dasat2...kagum2..

                          kalu ai ler kan..

                          bau paling sentimentel - tommy girl botol 3 segi yg lama tu sb bau time study.

                          miracle - bau cam syok2 swit2..

                          alien terry muggler - bau cam seksi2 sket..

                          tp tu antara yg cam ada cemistry la time pakai..byk gak koleksen minyak wangi ni..tp tak pakai..sayang...huhu.. ::

                          Comment


                          • #14
                            skang ni pakai lacoste touch of pink.. sgt sonok. hee.
                            kipas susah mati mew!

                            Comment


                            • #15
                              for now zue pakai silky girl forever yours

                              wangi gak .......

                              tapi suka bau vanilla la ,.......
                              avon nyer keluaran.........

                              kalau nak mahal sikit hugo boss red kot kalau tak silap

                              Comment

                              Working...
                              X