Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cuti-Cuti Malaysia

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cuti-Cuti Malaysia

    One of my hobby...saya memang suka jalan-jalan, bercuti, kenali tempat orang lain since saya dibesarkan,disekolahkan, dan di pelbagaikan lagi di KL....so saya memang teruja kalau dapat belajar mengenai tempat orang lain....so far i rasa semua negeri dalam Malaysia i dah pegi....but dalam satu negeri tuh maybe tak keseluruhan.....antaranya

    Johor :
    Johor Bahru - wajib sebab suka makan kacang pol n mee rebus
    Kota Tinggi - biasanya air terjun lah
    Keluang - Kopi kot
    Ayer Itam - shopping pasu, kerepek...sapa minat telur pindang sini memang sedap
    Skudai/Plentong - kalau nak tgk shopping complex besar yang boleh wat orang keletihan
    Sedili - Pantai yang tak berapa cantik...tapi permandangan dia memang menarik...pantai tak cantik bukan apa...sebab dia nih kira teluk....so air dia agak keruh....tapi memang tempat yang sesuai untuk sapa yang nak tenangkan fikiran
    Gelang Patah - Seafood dia superb

    Pahang:
    Kuantan - pekan dia agak kecik...but banyak gak yang menarik
    Tanjung Lumpur - Makan ikan bakar murah kat sini
    Teluk Cempedak - pantai, cantik...suka pasir dia.....peaceful..tapi jangan lepak ngan couple berdua malam2 kat sini....karang kena cekup...hehehe
    Temerloh - ikan masak lemak rawa ( betul ke masakan dia??tak sure) memang best giler....
    Taman Negara- one of my fav place....memang setiap tahun aku akan pergi sana....untuk release tension.....nice place
    Cherating - aku suka pantai dia...bersih
    Beserah - Pantai dia pasir putih...halus sangat....best

    Melaka:
    Alai- kampung arwah ayah..heheheh....actually kat Alai ada satu tempat makan ikan bakar yang superb....kalah Umbai....tempat nih memang tak ramai yang tahu....hanya orang tempatan....tapi siapa yang rasa memang takkan rugi....
    Banda Hilir - Aku suka pegi Jonker Street...sapa kata barang lama tiada nilai...lama akan jadi antik....antik tuh yang mahal....
    Alor Gajah - sini takder apa yang menarik sangat...cuma aku suka cari bahulu kat sini.....
    Tanjung Bidara - hmm angin pantai jerlah boleh rasa...sebab pantai dia dah tak berapa cantik...sayang nyeeee

    Negeri Sembilan:
    ada yang kata aku giler nak bercuti kat sini...tapi aku pedulik hapa...banyak tempat yang menarik
    Nilai - Nilai 3 dan Bandar Baru Nilai....memang shopping heaven tuk aku...
    Seremban - memang bandar yang biasa jer...tak banyak sangat keistimewaannya....tapi kalau nak tgk gaya orang N.9...seremban tempat yang betul...
    Port Dickson - memang tempat percutian yang semua orang tau...Kalau orang Malaysia tak tau takleh jadi org Malaysia
    Kuala Pilah - Aku suka pergi sebab aku dapat makan buah naga FREE kat sini....best
    Ulu Bendol - Main air terjun...besh

    Selangor :
    Selangor pun ada banyak tempat yang boleh kita pergi
    Kuala Selangor - boleh pegi Bukit Malawati, boleh tgk kunang-kunang..dan kalau dah pergi Kuala nih leh singgah Bagan sebelum balik....boleh beli ikan fresh....aku suka beli udang ketak...udang tuh warna putih....goreng garing2 makan ngan nasik....perghhh best....
    Sepang/Bagan Lalang - tempat yang menarik tuk bercuti...peaceful...tapi jangan makan seafood kat sana...berganda-ganda mahal....

    Kuala Lumpur :
    Ini pun satu keja gila yang member aku selalu cakap kat aku....ada rumah nak duk hotel....aku bukan giler or nak membazir...cuma ada masa aku nak duk luar umah...tapi jangan jauh sangatlah...anything aku leh rush balik...so memang boleh dikatakan semua hotel kat KL nih aku dah rasa....melainkan Carcosa....mahal seh...1000 per nite....KL pun banyak tempat yang interesting....aku pegi Menara KL....aku pegi Taman Burung, Taman Rama-Rama, Tuanku Abdul Rahman Memorial Park, Tugu Negara, Masjid Negara, Muzium Negara,aku seronok giler naik bas hop on hop off....pengalaman tuh....

    Perak :
    Lumut - pekan kecik yang menarik....maybe perbandaran dah ubah jadi cantik....kat sini aku akan beli sotong kering gula pedas banyak2
    Ipoh - "Ipoh Mali Tala Sombong" aku memang lahir kat Ipoh...cuma aku tak pernah tau apa yang best kat Ipoh...heheh tapi Ipoh pun best gak kalau nak jalan2...cuma bandar dia macam biasa....tapi aku suka makan satay kat ngan Gunung Rapat ( x sure ada lagi ke tak)....best satay tuh....besar2
    Cameron Highland - aku tak suka ini masuk Perak ke Pahang...tapi yang pasti dalam Malaysia...heheheh aku suka pegi Cameron...tapi sekarang...dah banyak sangat pembangunan....dingin dia dah tak sama macam tuh...ruginya.....tapi aku still suka pegi sana
    Taiping - lake garden dia memang marvelous....Zoo dia pun best...ada air terjun Maxwell Hill
    Lenggong - Lenggong ada satu tasik yang besarrrrrrr lah sangat....tapi aku seram duk lepak Lenggong nih sebab terlalu sunyi....tapi dia memang cantik.....cuma lately sejak ada highway...tempat tuh macam terbiar....tapi aku suka tempat tuh

    Pulau Pinang:
    Ini memang tempat kegemaran aku gak.....suka datang Penang....especially pulau.....aku suka lepak kat Tanjung Bungah....then aku akan pusing pegi Balik Pulau...makan durian....sedap seh....Bayan Lepas....Then pegi Little India....heheh interesting....then aku suka ronda depan Gurney Drive...suka angin dia....pegi KOMTAR walaupun dah jadi bangunan mati....tapi Penang nih memang banyak giler sopping complex dia.....then naik Bukit Bendera, pergi Tokong Ular...Jalan-jalan waktu malam kat Batu Feringhi...best

    Kedah :
    Langkawi - tempat orang suka sopping, tgk laut
    Napoh - maybe ramai tak pernah dengar nama tempat nih tapi dia tak jauh sangat dari Jitra...suka lepak kat Hosba Valley....memang peaceful sangat2...sampai line handphone pun satu bar takder....kalau nak menyorok dari bos...sini memang best.....
    Alor Setar - best gak lepak sini....makan sup, makan laksa, makan cendol dia...cedap....
    Bukit Kayu Itam - tempat free duty
    Pantai Merdeka - macam pantai-pantai yang biasa.....
    apa yang menarik tentang Kedah...memang banyak tempat sejarah yang dia ada....antaranya Balai Besar, Balai Nobat, dia ada Balai Seni Negeri, Kota Kuala Kedah, Lembah Bujang...macam-macam lagilah

    Perlis :
    Cuma dua tempat je aku sempat pegi....
    Kangar - pekan yang biasa jer...
    Padang Besar- kalau dah namanya perempuan, memang keja pun shopping....ini jelah tempat nya

    Terengganu :
    Kuala Terangganu - aku suka pegi Pantai Chendering, Kuala Ibal Park, lepak kat Batu Buruk...Pantai Batiu Rakit...pergi tgk orang wat boat....lepak kat wakaf makan keropok tuh kenangan terindah
    Kemaman - Believe it or not...aku suka minum kopi kat sini.....kekadang aku sanggup ajak member lepak kat Beserah,Kuantan then lepak kat minum kopi kat Kemaman...tapi worth it lorrr...tapi kemaman pun banyak benda menarik....rumah Jambi, Telaga Simpul...macam2 lah

    Kelantan :
    My mum memang orang bachok...so Kelantan tuh selalu juga jejakkan kaki.....Suka makanan, environment tambahan pulak kampung my mum tak jauh dari Pantai Irama....then suka pegi Rantau Panjang...as usual....perempuan dan shopping tak dapat dipisahkan.....pergi Tok Bali boleh beli ikan fresh....pegi Wakaf Baru ada night market.....pergi Pasir Mas...leh paw Fendi dodol ngan budu....hehehhee....

    Banyak jugak sebenarnya dah pegi...then banyak jugak tempat yang menarik yang masih belum sampai.....so cuti-cuti Malaysia ini akan tetap berterusan sampai bila2...so kengkawan yang dah pernah pergi cuti memaner dalam Malaysia...mehlah kongsi skit2
    "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
    I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
    I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
    You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

  • #2
    Originally posted by TurfnPower View Post
    One of my hobby...saya memang suka jalan-jalan, bercuti, kenali tempat orang lain since saya dibesarkan,disekolahkan, dan di pelbagaikan lagi di KL....so saya memang teruja kalau dapat belajar mengenai tempat orang lain....so far i rasa semua negeri dalam Malaysia i dah pegi....but dalam satu negeri tuh maybe tak keseluruhan.....antarany

    Pahang:
    Kuantan - pekan dia agak kecik...but banyak gak yang menarik
    Tanjung Lumpur - Makan ikan bakar murah kat sini
    Teluk Cempedak - pantai, cantik...suka pasir dia.....peaceful..tapi jangan lepak ngan couple berdua malam2 kat sini....karang kena cekup...hehehe
    Temerloh - ikan masak lemak rawa ( betul ke masakan dia??tak sure) memang best giler....
    Taman Negara- one of my fav place....memang setiap tahun aku akan pergi sana....untuk release tension.....nice place
    Cherating - aku suka pantai dia...bersih
    Beserah - Pantai dia pasir putih...halus sangat....best
    kalu turun kuantan lagi roger2 ler ek..
    bleh mknvikan bakar sama2.
    mandi kt tc ramai2
    huhuhu

    Comment


    • #3
      peh rajin rupa nyer berjalan...
      tp sm mcm miss sya ler..
      kui kui kui...
      slalu nyer driver ler klau g tmpt2 tu...
      dah terbiasa jalan2 jauh kut...
      kebyakan tempt yg kat atas2 tu pn miss sya dh pnah g
      mcm plentong, kota tinggi, area2 pahang tp nilai blh kt every week g...
      kui kui kui...

      Comment


      • #4
        leh thn ler every week g mis sya.
        honeymun ka.

        Comment


        • #5
          Originally posted by sharksuke View Post
          kalu turun kuantan lagi roger2 ler ek..
          bleh mknvikan bakar sama2.
          mandi kt tc ramai2
          huhuhu

          ooo ok...nanti saya akan roger2....memang akan turun Kuantan...this time kami nak duk kat Vistana lak...
          "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
          I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
          I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
          You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

          Comment


          • #6
            Originally posted by miss sya View Post
            peh rajin rupa nyer berjalan...
            tp sm mcm miss sya ler..
            kui kui kui...
            slalu nyer driver ler klau g tmpt2 tu...
            dah terbiasa jalan2 jauh kut...
            kebyakan tempt yg kat atas2 tu pn miss sya dh pnah g
            mcm plentong, kota tinggi, area2 pahang tp nilai blh kt every week g...
            kui kui kui...

            bagus tuh miss sya....best gak jalan-jalan dalam mesia nih.....maybe one day kita leh pegi cuti2 mesia sesama
            "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
            I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
            I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
            You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

            Comment


            • #7
              vistana dkat jer ngan umah saya.
              bleh saja nk melawat.
              kedudukan pn startegik vistan..
              tepi jalan.
              leh ler tgk rempit2 beradu ujung minggu.

              Comment


              • #8
                Originally posted by sharksuke View Post
                leh thn ler every week g mis sya.
                honeymun ka.
                halamaks....haah..keh keh keh...
                no ler...umah abg kat nilai...dkat2 Nilai Square lg...

                Originally posted by TurfnPower View Post
                bagus tuh miss sya....best gak jalan-jalan dalam mesia nih.....maybe one day kita leh pegi cuti2 mesia sesama
                sementara bujang ni ler nak jalan2
                esok2 dh ada famili sndiri agak susah ler..
                planning nk capaikan hajat utk ke pulau perhentian
                korang x nk plan g sana ke?
                uhu....

                Comment


                • #9
                  Originally posted by sharksuke View Post
                  vistana dkat jer ngan umah saya.
                  bleh saja nk melawat.
                  kedudukan pn startegik vistan..
                  tepi jalan.
                  leh ler tgk rempit2 beradu ujung minggu.
                  urk...mat rempit....mesti bising kan....tapi bukan setiap malam ok kot....teringin nak makan satar
                  "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
                  I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
                  I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
                  You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by miss sya View Post
                    halamaks....haah..keh keh keh...
                    no ler...umah abg kat nilai...dkat2 Nilai Square lg...


                    sementara bujang ni ler nak jalan2
                    esok2 dh ada famili sndiri agak susah ler..
                    planning nk capaikan hajat utk ke pulau perhentian
                    korang x nk plan g sana ke?
                    uhu....

                    hmmm pulau perhentian??? so far blom lagi....sebab kami baru balik dari Pulau Tinggi...mabuk angin pulau blom abis..hehehe
                    "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
                    I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
                    I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
                    You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

                    Comment


                    • #11
                      mat rempit kuantan sopan suma..
                      x bising pn..
                      huhuhu

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by TurfnPower View Post
                        hmmm pulau perhentian??? so far blom lagi....sebab kami baru balik dari Pulau Tinggi...mabuk angin pulau blom abis..hehehe
                        x pe...x pe...nnti2 plan k...

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by sharksuke View Post
                          mat rempit kuantan sopan suma..
                          x bising pn..
                          huhuhu

                          wahhh ye ker....eksoz apa yang digunakan tuh??? menarik....tapi dekat kuantan apa lagi yang menarik...dengar kata ada uptown nak bukak or dah bukak???
                          "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
                          I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
                          I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
                          You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by miss sya View Post
                            x pe...x pe...nnti2 plan k...

                            wokey no problem...cuma the latest nih kami akan pegi taman negara...again...kalau Miss Sya nak follow bleh lah::
                            "I'm a bitch, I'm a lover,I'm a child, I'm a mother
                            I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed
                            I'm your hell, I'm your dream,I'm nothing in between
                            You know you wouldn't want it any other way"---by Meredith Brooks

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by TurfnPower View Post
                              wahhh ye ker....eksoz apa yang digunakan tuh??? menarik....tapi dekat kuantan apa lagi yang menarik...dengar kata ada uptown nak bukak or dah bukak???
                              blum lg uptown tu..
                              lambat lg buka..
                              ec mall ada ler yg baru..
                              shoping komplek terbesar kt kuantan stakat nie
                              yg lain cam besa jerk

                              Comment

                              Working...
                              X