Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mengumpul Action Figure

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mengumpul Action Figure

    Yang nie lagi satu hobi saya ..... koleksi saya bukanlah berdasarkan dari cerita mana saya minat, anime mana, manga mana, cartoon mana dsb, sebaliknya saya hanya mengumpul mana yang cantik di mata, yakni mcm rojak la, asal nampak best jer saya rembat :)

    tapi kalau lord of the rings, star wars dan army toy figures mmg saya gila :)

    action2 figure dlm koleksi saya ni adalah berukuran sekurang-kurangnya 12" dan ada yang sehingga 18" tinggi ....



    Photobucket















    Balrog (lord of the rings) yang di tengah-tengah tu lebarnya 36" ok! :)
    Last edited by kahar; 07-09-2008, 11:08 PM.
    Life in mono ...
    .

    http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

  • #2
    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    nie figure-figure James Bond complete semua aktor James Bond .. (kecuali yang daniel craig saya x berapa minat) :)

    Photobucket
    Life in mono ...
    .

    http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

    Comment


    • #3
      perghhh meleleh air liur aku.... :77::77:

      tp tak mampu nak layan hobi ni sbb mahal la

      kahar : ko tak kumpul mecha toys ke? cam macross valkyrie? gundam?
      https://www.facebook.com/ehozadotcom
      Jom teka gambar dan menang RM150!

      Comment


      • #4
        koleksi kereta model saya ada byk, lebih dari 50 rasanya .... ini adalah sebahagian darinya ... tetapi saya cuma kumpul yang model 1:18 SAHAJA :)













        rgds,
        kahar :cool:
        Life in mono ...
        .

        http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

        Comment


        • #5
          very nice collection thou..
          kahar, voltron yg singa tu xde eh.. :105:

          Comment


          • #6
            Originally posted by apect View Post
            perghhh meleleh air liur aku.... :77::77:

            tp tak mampu nak layan hobi ni sbb mahal la

            kahar : ko tak kumpul mecha toys ke? cam macross valkyrie? gundam?

            aah, leh tahan ler minat ... tapi x terasa sebab err saya kumpul dah beberapa tahun, bkn beli nie semua skaligus, heh ... ada yg takder dlm gambar nie, letih dok snap2 pix lepas berbuka puasa tadi.

            kebiasaanya, sesiapa yang kumpul gundam nie, sure akan tak secara langsung teringin nak kumpul transformers gak .... lagiler tak larat, byk sgt tu beb ...

            but yg mcha tu mecca kan? cos some of my lord of the rings ada yang Mecca brand.


            apect : tak berkemampuan dah nak kumpul sebab tiada tempat, n lagi satu, ada 'orang' tu dah mula perli2, "Ayanggggg, yg u kumpul2 nie kan, bila diaorg besar, boleh ker diaorg cari keje carikan u duit?" ... sabo beb, sabo ....

            rgds,
            kahar :cool:
            Life in mono ...
            .

            http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

            Comment


            • #7
              Originally posted by untouchable View Post
              very nice collection thou..
              kahar, voltron yg singa tu xde eh.. :105:
              heh ... voltron cuma minat tgk jer time zaman tu .. kumpul figure dia idak ler kot .... :)

              rgds,
              kahar :cool:
              Life in mono ...
              .

              http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

              Comment


              • #8
                perghh.....smua wat leleh....paling geram tgk starwars pnyer....tp nape box jer?tkde tmpt ker nk letak? X wing nyer fighter ada tk?

                Comment


                • #9
                  Originally posted by kahar View Post

                  aah, leh tahan ler minat ... tapi x terasa sebab err saya kumpul dah beberapa tahun, bkn beli nie semua skaligus, heh ... ada yg takder dlm gambar nie, letih dok snap2 pix lepas berbuka puasa tadi.

                  kebiasaanya, sesiapa yang kumpul gundam nie, sure akan tak secara langsung teringin nak kumpul transformers gak .... lagiler tak larat, byk sgt tu beb ...

                  but yg mcha tu mecca kan? cos some of my lord of the rings ada yang Mecca brand.


                  apect : tak berkemampuan dah nak kumpul sebab tiada tempat, n lagi satu, ada 'orang' tu dah mula perli2, "Ayanggggg, yg u kumpul2 nie kan, bila diaorg besar, boleh ker diaorg cari keje carikan u duit?" ... sabo beb, sabo ....

                  rgds,
                  kahar :cool:
                  mecha tu = robot :D

                  huihuhuhuhuhu tp hobi ni mmg cara aa beb. cuma org yg teliti jek bole kumpul brg2 camni. bukan sume org boleh. respek2, berjiwa muda tol hang ni :))
                  https://www.facebook.com/ehozadotcom
                  Jom teka gambar dan menang RM150!

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by kahar View Post


                    "Ayanggggg, yg u kumpul2 nie kan, bila diaorg besar, boleh ker diaorg cari keje carikan u duit?" ... sabo beb, sabo ....

                    rgds,
                    kahar :cool:


                    ayat ni aku mmg tk tahan.....hahahahaa.....ble makan dalam tu......:gelak guling:

                    Comment


                    • #11
                      peghh..mmg mantop collection camni...gilek r..cam tengok makanan plak dah(telan air liur)...:D

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by sempai07 View Post
                        peghh..mmg mantop collection camni...gilek r..cam tengok makanan plak dah(telan air liur)...:D
                        tgk makanan ke, tgk awek arab.. :gelak guling:

                        Comment


                        • #13
                          robot yg aku mksdkan tu yg ni. susah nak cr kat mesia tp worthy kalo kumpul ni :D

                          dari series robotech aka macross



                          https://www.facebook.com/ehozadotcom
                          Jom teka gambar dan menang RM150!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by kahar View Post




                            kahar, yg belah kanan tu, figura apa?? :confused::confused::confused:

                            "Mata boleh
                            BERZINA dgn melihat, lidah boleh BERZINA dgn bercakap, tangan boleh BERZINA dgn berpegangan,
                            kaki boleh
                            BERZINA dgn berjalan ke tempat maksiat. Hati pula boleh BERZINA dgn merindui, mengingati dan membayangi si dia."
                            -[HR Bukhari dan Muslim]-

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by bul4t View Post
                              kahar, yg belah kanan tu, figura apa?? :confused::confused::confused:
                              yang sebelah kanan tu robot terbaru transformers leh jadi jam meja ... :)) no ler, itu memang jam mekanikal saya beli di sunway pyramid 2 tahun lepas, eheh :D:p. jam tu pun nak enterframe beb, biarkanlah ia.

                              apect : ok, saya memang penah tgk time saya di overseas .. but ermss, ntahlar, saya kurang minat bab2 jenis ala2 robot nie ... kalau nengok time zaman dulu mmg confirm minat, but kumpul tidak .. saya lebih suka kumpul action figure yg ke arah gothic, monsters, dragons, vampires dsb .... ;););):19::19::19::19::19:

                              rgds,
                              kahar :cool:
                              Life in mono ...
                              .

                              http://i80.photobucket.com/albums/j1...sia/brazil.jpg

                              Comment

                              Working...
                              X