Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Big Boys' Toys

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Big Boys' Toys

    Cars were an obsession, Gadgets a must and Toys….???? Its official, toys are no longer child’s play. Last time I remember, adults had to content themselves with hard work, bills and again… hard work, leaving frivolous indulgences such as toys, cartoons and comics to children. These days, however, collectible high precision miniature automobile, computer game (xbox, ps/ps2/psp & wii by nintendo), action figures called things like ‘spiderman kubrick’ and ‘obi-wan kenobi ’ are likely to grace a ‘must have’ list of a 30 year-old businessman as that an 8 year-old boy. Adults have become fascinated with these totems of childhood, and toys have even become, pssssssssst…… whisper it, cool.


    Don’t be surprise to know that adult s have become more frequent buyers of action figure- (read this) – not for their children but for themselves. 10 years ago, collecting toys was considered juvenile or a lil bit childish, now the culture has changed and I see nothing wrong with collecting toys and playing computer games.


    So tell me what sorts of toys or gadgets do you ‘big kids’ buy? I think much of it(toys) is what can be termed memorabilia, encompassing science fiction, horror, and TV merchandising rite? And hey! ‘There’s no point in being grown up if you can’t be childish sometimes’…. ;)
    barbooshka

  • #2
    hmmm....
    come to think of it...i've never bought anything actually...
    but is it count if it just a wish to had the toys barbooshka?
    :D:):))

    Comment


    • #3
      Originally posted by pakutekan View Post
      hmmm....
      come to think of it...i've never bought anything actually...
      but is it count if it just a wish to had the toys barbooshka?
      :D:):))
      yep! alah.... kesiannya, apakah wish itu? manalah tau, birthday paku nnt we all kat ehoza nie boleh share2 beli present ke... but budget tu cuma 10 ke bawah je tau! :D heh.
      barbooshka

      Comment


      • #4
        wakaka...mampos2 ai igt english section...
        poyo je speakang london aku nih...
        :)):)):))

        huhuhu...i wish i had u..:D
        jas guro barbooshka...jgn mare...:)):)):))
        so sweet nak kasik present kat ai...
        bajet bwh 10k yek?
        :D:p:))

        Comment


        • #5
          mmm model gundam.

          bg aku big boy toys ni yg harga dia mahal yg x mampu di beli oleh budak2, betul ke ape yg aku comment ni, same ke ngan tajuk.
          Keep in touch


          Comment


          • #6
            Originally posted by pakutekan View Post
            wakaka...mampos2 ai igt english section...
            poyo je speakang london aku nih...
            :)):)):))

            huhuhu...i wish i had u..:D
            jas guro barbooshka...jgn mare...:)):)):))
            so sweet nak kasik present kat ai...
            bajet bwh 10k yek?
            :D:p:))
            mmg niat tu nak post kat english section je tadi, but memandangkan kat sana kurangnya sambutan, so, i thot maybe kat sini ok kut...??? anyway, u speak a very good english paku.. chewah... *wink* :)
            barbooshka

            Comment


            • #7
              Originally posted by scarface View Post
              mmm model gundam.

              bg aku big boy toys ni yg harga dia mahal yg x mampu di beli oleh budak2, betul ke ape yg aku comment ni, same ke ngan tajuk.
              u xterkeluar tajuk.
              betul cakap u scar, mmg kebanyakan daripada big boys toys nie mmg extremely expensive!
              barbooshka

              Comment


              • #8
                Originally posted by barbooshka View Post
                mmg niat tu nak post kat english section je tadi, but memandangkan kat sana kurangnya sambutan, so, i thot maybe kat sini ok kut...??? anyway, u speak a very good english paku.. chewah... *wink* :)
                huhuhu...
                x de le barbooshka...broken punya inglih bole la...
                :)):)):))

                kalo ai ke...kalo bole nak beli transformer nyer model...
                plus2 yg siap boleh convert2 bentuknyer...
                ade ke?aku x nah jumpa lagi...
                :):):)

                Comment


                • #9
                  Originally posted by pakutekan View Post
                  huhuhu...
                  x de le barbooshka...broken punya inglih bole la...
                  :)):)):))

                  kalo ai ke...kalo bole nak beli transformer nyer model...
                  plus2 yg siap boleh convert2 bentuknyer...
                  ade ke?aku x nah jumpa lagi...
                  :):):)
                  masalah nie! i normally kalau pergi toysrus pun, i pergi section yang ada board games jer :D bahagian2 robot nie xberminat sikit, so, i xboleh bagi u jawapan sekarang, nnt i check kat toy store dulu yer....
                  barbooshka

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by pakutekan View Post
                    huhuhu...
                    x de le barbooshka...broken punya inglih bole la...
                    :)):)):))

                    kalo ai ke...kalo bole nak beli transformer nyer model...
                    plus2 yg siap boleh convert2 bentuknyer...
                    ade ke?aku x nah jumpa lagi...
                    :):):)

                    klu nak beli transformer beli kat ebay malaysia murah ada bnyk model. aku beli gundam kat situ

                    Comment


                    • #11
                      aku kumpul model keta je...

                      Comment


                      • #12
                        aku kumpul virus, leh dikategorikan sbg toys ke?
                        - anything happened around me

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by muyyaQ @ xtau View Post
                          aku kumpul virus, leh dikategorikan sbg toys ke?
                          itu terpulang...
                          but anyway, wat kinda virus???? :)
                          barbooshka

                          Comment


                          • #14
                            ak nyer bf suke teddy bear..mcm mn tu??huhu..sgt la comel...

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by aween22 View Post
                              ak nyer bf suke teddy bear..mcm mn tu??huhu..sgt la comel...
                              huh??? teddy bear??? :) hehe... cute! lain org lain hobby dan minat kan? so, there's nothing wrong with that i guess, minat dia can be childish- but as long as he's man enough for you i think it should be fine... rite???? :D
                              barbooshka

                              Comment

                              Working...
                              X