Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

nak bukak bisnes

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nak bukak bisnes

    Hello,

    sesapa ada pengalaman atau tau cara buat pinjaman untuk bisness tak?
    boleh share

  • #2
    kalau pandai buat paperwork senang je dapat loan
    tak pun upah orang yang biasa buat paperwork

    Comment


    • #3
      Originally posted by 90cutete View Post
      Hello,

      sesapa ada pengalaman atau tau cara buat pinjaman untuk bisness tak?
      boleh share
      orang selalu buat loan kan ?

      Comment


      • #4
        Originally posted by Scalperfx View Post
        kalau pandai buat paperwork senang je dapat loan
        tak pun upah orang yang biasa buat paperwork
        paperwork utk buat loan ke? loan dengan bank ke?

        Comment


        • #5
          Originally posted by 90cutete View Post
          Hello,

          sesapa ada pengalaman atau tau cara buat pinjaman untuk bisness tak?
          boleh share
          Buat pinjaman pernah lah, tapi kaau untuk berbisnes xpernah lagi buat loan

          Comment


          • #6
            Originally posted by Scalperfx View Post
            kalau pandai buat paperwork senang je dapat loan
            tak pun upah orang yang biasa buat paperwork
            Kalau boleh buat sendiri xperlulah dah upah orang, jimat dah duit. Bukan apa, nak upah org ni bukan murah sebab i dah pernah buat dah dulu

            Comment


            • #7
              Originally posted by airseparuh View Post

              orang selalu buat loan kan ?
              u boleh try buat dgn yayasan ihsan rakyat. kat sana senang lulus
              Last edited by aloha; 10-09-2019, 03:38 PM.

              Comment


              • #8
                Originally posted by airseparuh View Post

                paperwork utk buat loan ke? loan dengan bank ke?
                I rasa kalau untuk bisnes punya memang kena ada paperwork kut untuk apply, sebab amount yang kita nak pinjam bukan sikit.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by aloha View Post

                  I rasa kalau untuk bisnes punya memang kena ada paperwork kut untuk apply, sebab amount yang kita nak pinjam bukan sikit.
                  Betul tu, so kalau ada paperwork, bank atau institusi yang nak bagi loan tu akan refer pada u punya paperwork sama ada lepas atau tak.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by aloha View Post

                    Mungkin buat loan dengan bank rasanya kut
                    Buat loan dengan mana2 pihak if berkaitan dengan bisnes kena ada paperwork yang menunjukkan kita memang nak guna duit tu untuk buat bisnes.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by cheese View Post

                      Buat loan dengan mana2 pihak if berkaitan dengan bisnes kena ada paperwork yang menunjukkan kita memang nak guna duit tu untuk buat bisnes.
                      tapi ambil masa la kan? betul tak bukan senang nak dpt

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by cheese View Post

                        Betul tu, so kalau ada paperwork, bank atau institusi yang nak bagi loan tu akan refer pada u punya paperwork sama ada lepas atau tak.
                        paperwork tu kena gempak la kiranya

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by aloha View Post

                          I rasa kalau untuk bisnes punya memang kena ada paperwork kut untuk apply, sebab amount yang kita nak pinjam bukan sikit.
                          tapi tak silap i kalau nk buat bisness ada perbadanan apa tah yg mmg dia bagi duit utk buat bisness itu untung lagi dripd loan bank ni

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by aloha View Post

                            Mungkin buat loan dengan bank rasanya kut
                            bukan dgn bank pun boleh tak silap aku

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by airseparuh View Post
                              tapi ambil masa la kan? betul tak bukan senang nak dpt
                              Rasanya kalau u apply loan dengan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad tu sekejapnje proses, sebab dia bukan macam bank

                              Comment

                              Working...
                              X