Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

nak bukak bisnes

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by airseparuh View Post
    paperwork tu kena gempak la kiranya
    Tak sure la pulak, maybe kalau u buat biasa2 pun, tapi ada content, mungkin akan proses jugak

    Comment


    • #17
      Originally posted by airseparuh View Post

      bukan dgn bank pun boleh tak silap aku
      Nak buat dengan yayasan ihsan rakyat pun boleh

      Comment


      • #18
        Originally posted by airseparuh View Post

        tapi tak silap i kalau nk buat bisness ada perbadanan apa tah yg mmg dia bagi duit utk buat bisness itu untung lagi dripd loan bank ni
        boleh tgk kat sini https://www.yyp.com.my/. dokumen sama macam bank tapi proses lagi cepat daripada bank. kurang dari seminggu boleh dapat.
        Last edited by cabbagemint; 10-09-2019, 05:44 PM.

        Comment


        • #19
          Originally posted by cabbagemint View Post

          Rasanya kalau u apply loan dengan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad tu sekejapnje proses, sebab dia bukan macam bank
          tpi ada syarat kan?

          Comment


          • #20
            Originally posted by cabbagemint View Post

            Tak sure la pulak, maybe kalau u buat biasa2 pun, tapi ada content, mungkin akan proses jugak
            yeke, sbb tak silap aku mcm susah kalau nk buat loan utk bisness

            Comment


            • #21
              Originally posted by cabbagemint View Post
              Nak buat dengan yayasan ihsan rakyat pun boleh
              yayasan ihsan ni boleh percaya ke?

              Comment


              • #22
                Originally posted by cabbagemint View Post
                cubalah try apply loan yang under yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad tu
                i pernah dengar yg ni tapi i tak tahu dorang ni boleh percaya ke tak

                Comment


                • #23
                  Originally posted by airseparuh View Post

                  yayasan ihsan ni boleh percaya ke?
                  tak payah takut sebab dia ada agreement yang boleh kita jadikan rujukan. ramai yang saya kenal pernah pinjam dgn yir ni, takde apa2 masalah pun.
                  Last edited by aloha; 13-09-2019, 09:53 PM.

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by airseparuh View Post

                    i pernah dengar yg ni tapi i tak tahu dorang ni boleh percaya ke tak
                    InsyaAllah boleh dipercayai sebab dia berkonsepkan shariah and akan ada akad untuk pengesahan

                    Comment


                    • #25
                      jangan sembarangan buat loan, aku pernah buat loan dgn jcl banyak diorg potong kat akaun, padahal dalam agreement janji lain

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by aloha View Post

                        InsyaAllah boleh dipercayai sebab dia berkonsepkan shariah and akan ada akad untuk pengesahan
                        ade interest tu pun kira syariah jugak ke?

                        Comment


                        • #27
                          yg boleh apply kat bank baik buat kat bank je.

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by airseparuh View Post
                            tpi ada syarat kan?
                            Syarat dia biasa la kena kerja government gaji minimum 1.5k.
                            Last edited by cabbagemint; 10-09-2019, 04:04 PM.

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by helmee View Post

                              ade interest tu pun kira syariah jugak ke?
                              Interest dia tak de lah sampai membebankan sgt dalam 6.5% ke 9.99% jer, tu pun mostly untuk servis diorg.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by helmee View Post

                                jangan sembarangan buat loan, aku pernah buat loan dgn jcl banyak diorg potong kat akaun, padahal dalam agreement janji lain
                                Actually untuk kes camni boleh call customer service jer. Diorang akan check dalam sistem. Aku pernah jadi tapi sekejap je settle.
                                Last edited by cabbagemint; 10-09-2019, 04:06 PM.

                                Comment

                                Working...
                                X