Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hotel Kapsul Di Jepun

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hotel Kapsul Di Jepun






































    Selamat datang di Hotel Kapsul '9 Hour' di mana Anda dapat menghabiskan malam di salah satu dari 125 kapsul kecil yang disebut 'hub' yang hanya cukup besar bagi seseorang untuk berbaring dengan harga sebanyak $ 80.


    Hotel ini cukup popular di Jepun untuk penginap yang memiliki keperluan pekerjaan sementara di bandar Kyoto.Hotel kapsul '9 hour' dan segala kemudahannya direka oleh Fumie Shibata studio design,yang didirikan pada tahun 1994.


    Bersama pasukannya,dia mendesign sebuah hotel untuk sebuah 'ruang transit minimal' di kota-kota besar di Jepun.Buckminster Fuller berkata:"Our beds are empty two-thirds of the time. Our living rooms are empty seven-eighths of the time.Our office buildings are empty one-half of the time.It's time we gave this some thought".

    reka bentuk dan logo tu membuatkan gua tertawan...nak sewa? mahal lah.


  • #2
    nih kalo kat sini jadik tempat melepaskan nafsulah gamaknya :)):))

    Comment


    • #3
      nafsu makan ke nafsu tido? :D

      Comment


      • #4
        Hotel ni macam dalam pejabat X men ..

        Comment


        • #5
          Originally posted by sgv_888 View Post
          Hotel ni macam dalam pejabat X men ..
          betul meh? nampak macam tempat Dr Dre jek...:p

          Comment


          • #6
            serius amazing ni!! rasa nak gi trip kat Jepun plak ::dansa::
            Aku Mahu Buktikan Pada Dunia, Masih Wujud Lagi Kesucian Dan Kesetiaan...

            Comment


            • #7
              hoho.. aku ingatkan ni hotel milik capsule corporation.. :D
              Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data. :)

              Comment

              Working...
              X