Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Berus gigi percuma utk wanita yg tgh mengandung!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Berus gigi percuma utk wanita yg tgh mengandung!

    td sy nampak ade informasi2 yg berckp ttg masalah wanita ms kehamilan. rupa2 nye, kat Malaysia ni ade lebih drp 60% wanita yg mempunyai masalah gusi berdarah dan gigi sensitif ms mengandung. jd bg sesape yg ade masalah cam nie, x yah risau sgt lah sbb masalah ni agak biasa gak!
    website tu ade cadang bhw wanita mengandung sepatutunye menukar berus gigi dan pakai lah yg berus lembut tu, spy x kan mencederakan gusi dan jg gigi.
    skrg website tu ade bg berus gigi percuma, sy rasa x rugi lah klu nk cuba kan.. hanya sign up dan request free trial tu je.. sng je lah
    tp berus gigi percuma tu khas utk wanita yg tgh mengandung dan ibu2 yg mempunyai anak2 yg kurang drp 1 tahun je ye.
    klo korang ade member2 yg tgh mengandung, blh lah bg tau diorg ttg berita ni :)
    ni website die : http://southernlion.com.my/en/produc...pregnancy.html

  • #2
    hai, aku mama 3 kanak2 dah...
    hanya nak kata bahawa masalah pendarahan gusi mmg biasa di kalangan wanita mengandung..
    dan sgt peliknya, ia automatik xwujud lagi apabila bayi dilahirkan..:) semacam magik! haha
    i pernah mengalami proses yg sama juga...
    dan mmg cadang mama yg mengandung tukar kpd berus gigi yg berbulu lebih lembut bila mengosok gigi...
    berus gigi Systema Sensitive 0.02mm ni mmg blh cuba! sebab ia blh 9x lebih bersih utk membersihkan kalangan gusi berbanding dgn berus gigi yg biasa, kerana berusnya direka 0.02mm tappered...
    i hanya temunya bila mengadung anak terakhir.. LoL
    betapa baiknya kalau jumpanya sejak mengandung anak1..!
    harganya hanya lebih kurang RM10, dan u blh dapat kat mana2 mall ataupun farmasi yg dekat..

    Comment


    • #3
      hai, aku mama 3 kanak2 dah...
      hanya nak kata bahawa masalah pendarahan gusi mmg biasa di kalangan wanita mengandung..
      dan sgt peliknya, ia automatik xwujud lagi apabila bayi dilahirkan..:) semacam magik! haha
      i pernah mengalami proses yg sama juga...
      dan mmg cadang mama yg mengandung tukar kpd berus gigi yg berbulu lebih lembut bila mengosok gigi...
      berus gigi Systema Sensitive 0.02mm ni mmg blh cuba! sebab ia blh 9x lebih bersih utk membersihkan kalangan gusi berbanding dgn berus gigi yg biasa, kerana berusnya direka 0.02mm tappered...
      i hanya temunya bila mengadung anak terakhir.. LoL
      betapa baiknya kalau jumpanya sejak mengandung anak1..!
      harganya hanya lebih kurang RM10, dan u blh dapat kat mana2 mall ataupun farmasi yg dekat..

      Comment


      • #4
        halo,i baru mengandung 2 bulan.gusi i juga berdarah baru2 ni.selepas i makan,i gosok gigi i mcm biasa dan mendapati gusi i berdarah.
        i sgt risau dan tanya kawan i,dia mencadangkan i gunakan garam yang sederhana untuk bilas mulut i,i rasa mcm ini boleh membantu untuk membunuh bateria dalam gusi anda.jadi skr,i sgt berminat utk dpt satu berus gigi utk cuba,i akan mendaftar utk dpt berus gigi percuma itu.

        Comment


        • #5
          ye, sy rasa korang blh lah p sign up dn cuba berus gigi tu, sbb akak sy tgh pakai, die kata best eh.
          utk wanita2 yg mengandung, klu korang ade masalah gusi berdarah, ingat jgn x peduli tau, sbb masalah tu agak serius. klu x solve, nnt bakteria2 tu kat dlm mulut akan jd semakin byk dan sng ditelan bila korang telan air liuh, bakteria2 tu akan mempengaruhi kesihatan bayi tau.
          thn lepas bila aku mengandung, aku jg ade masalah gusi berdarah dan keradangan gak! pastu aku pon mengamalkan lah tabiat gosok gigi, sekurang2nye 2 kali stiap ari, dan sy jg bilas dan bersihkan mulut sy setiap kali lepas makan. sy ade simpan satu berus gigi kat dlm beg dan bw ke mane2 je spy nnt klu nk gosok gigi blh lah gosok kat mane2 je. hihi kan sng..
          kadang2 walaupon agak susah tp smua usaha tu adelah baloi sbb aku mmg ade nampak improvement kat gusi sy ni..
          korang blh lah cuba cara sy tu.. hihi

          Comment


          • #6
            hi, aku mama mengandung yg baru menghamil 2 bulan saje, skrg ada masalah gusi akan berdarah bila gosok gigi...
            mmg nak thanks melindaapang bahawa maklumat yg dikongsikan...
            aku dah melayari website southernlion yg dicadang tu, dan ada satu link lagi kat bawah..
            hanya perlu mendaftar dgn facebook log in, mudah saje dan telah dlm giliran utk dapat sampel berus gigi..
            harap dapatnya secepat mungkin...;)

            Comment

            Working...
            X