Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

2O SEBAB LELAKI MEMBUJANG

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2O SEBAB LELAKI MEMBUJANG

    1."Duit lum cukup lagi".
    Pompuan mana tahu susahnya laki nak kumpul duit nak bayar mas kawin le? hantaran la. Dah tu mas kawin & hantaran tu letak tinggi mengalahkan artis. Cam nak jual anak jer. Kita makan megi jer nak kumpul duit tu bukannya pompuan tau. Megi pun dah nak naik harga!

    2. "Nak beli kereta dulu baru nak kahwin".
    Takde keta pompuan pun pandang kita sebelah mata jer . Pompuan karang ni mana yang tahan turun naik bas? Jatuh standard kalau naik bas tu..

    3. "Susah la nak cari yang berkenan dihati".
    Memang susah pun. Pompuan sekarang ini ?da duit abangku saying, takde pitis sayangpun abis!

    4."Tak datang seru lagi kot".
    Awek pun tak de lagi? camana nak kahwin.

    5."Banyak sangat halangan".
    Banyak sangatla procedure karang ni. Nak kena masuk kursus le. Ujian HIV le. Pastu ada keluarga si dia tak sukakan kita. Nak ajak kawin kat Siam dia tak nak!

    6."Belum bersedia la".
    Nak pikul tanggungjawab sebagai ketua keluarga ini amat berat. Pompuan apa tau! Karang ni tanggungjawab terhadap diri sendiri lagi pun belum terlaksana.

    7. "Ilmu tak cukup la".
    Ilmu batin tu memang la dah cukup sejak dapat ?impi basah? yang pertama tu kita dah expert. Tapi ilmu rumahtangga?oal-soal pompuan belum khatam lagi. Kang rumahtangga huru-hara.. orang salahkan kita gak!

    8."Kahwin nanti tentu susah nak kena tanggung keluarga lagi, Kalau dapat isteri yang 2 x 5 je.Kena bimbing pulak lepas tu nak kena tanggung semua dosa isteri, dosa sendiri tak tertanggung nie pulak nak tanggung dosa isteri".
    Berat tanggungjawab ni. Bukan senang yang pikul dosa orang. Dosa sendiri pun tak terpikul. Kalau dapat isteri yang memahami tu ok gak.

    9."Dah mencubalah tapi telah dikecewakan".
    Pompuan memang suka mengecewakan lelaki. Pantang nampak laki kaya jer? tak kira ler laki orang ker?.duda orang ker? terus tinggalkan kita.

    10."Banyak perkara nak kena fikirkan terlebih dahulu la".
    Memang banyak .. Tangungjawab lelaki ni lebih besar. Pompuan semua laki yang tanggung. Belum kawin bapa & saudara lelaki yang tanggung. Dah kawin, suami lak tanggung.


    11."Jodoh tak sampai lagi kot".
    Dah berusaha tapi asyik kena reject jer. Tah apa yang pompuan dok cari tu !!

    12."Perempuan nie peliklah kalau dia suka kat kita tapi tak habih2 nak merajuk dan marah macam kita nie suka sangat" .
    Pompuan ini sikit-sikit majuk. Anak kucing dia ilang sehari pun dia majuk. Macam la kita yang curik anak kucing dia tu. Dah tu nak pujuk kena beli hadiah , bawa jejalan, makan-makan?.abis tu bila duit kita nak cukup untuk kawin!

    13. "Dah bagitau dah, nie kita suka dan nie kita tak suka, tapi masih dia buat juga yang kita tak suka".
    Pompuan selalu suka buat apa yang kita tak suka. Macam mana kita boleh tahan kalau kawin nanti!!

    14."Saya takut la nak bercinta nanti terluka susah la".
    Sebenarnya dah memang terluka. Cuma pompuan jer buat tak tau!!

    15."Dia nie suka pasang ramai org sangat".
    Haah? dia banyak kekawan lelaki. Kita ni duk lam waiting list dia jer.

    16. "Dia memang banyak helahlah kejap suka kejap tidak".
    Pompuan memang camtu..

    17. "Nak carik yang solehah lah".
    Dah jumpa tapi dah berpunya?.Takkan nak rampas orang punya kot.

    18. "Masalah la".
    Pompuan suka menjadikan masalah kecil menjadi besar.

    19. "Nak sambung belajarlah awek saya tu ader master atau phd malu la".
    Takkan kita yang ada SPM ni jer nak terhengeh awek tu. Siang-siang lagi mak bapa dia dah reject.

    20. "Saya suka sangat kat dia, tapi dia tak suka kat saya".
    Pompuan suka bermain-main ngan hati lelaki yang suka kat dia.

  • #2
    aihhh...kenapa banyak mengena je dengan gua statement kat atas ni?
    pedih je bila membaca....:p

    Comment


    • #3
      yang mana satu kena bro ? :D

      Comment


      • #4
        no 1 dan no 7....hehehe...memang sebijik mengena...dushummm...!

        Comment


        • #5
          jangan tunggu lama-lama nanti dia diambil orang ::listentomusic::

          Comment


          • #6
            tue la...nak kena tunggu sampai bila ye? harap harap si dia bersabar...ewahh...sapa ye? :p

            Comment


            • #7
              ahahah banyak gak rupanya sebab lagi membujang lagi..
              kena tambah lagi satu kot..

              tak abis enjoy lagi. hehehe :P

              Comment


              • #8
                Originally posted by encikapas View Post
                tue la...nak kena tunggu sampai bila ye? harap harap si dia bersabar...ewahh...sapa ye? :p
                sabar pun ada tempoh bro. kalo lambat, kumbang lain yang tak sabar, sambar dulu.melepass :D

                Comment


                • #9
                  Originally posted by anboosan View Post
                  ahahah banyak gak rupanya sebab lagi membujang lagi..
                  kena tambah lagi satu kot..

                  tak abis enjoy lagi. hehehe :P
                  enjoy lah sampai tua.tak puas2 juga :))

                  Comment


                  • #10
                    tapi yang paling tensen bila mak ayah tanya bila nak kawin time kami sekeluarga tengah makan..
                    baru sesuap nasi kena tanya soalan cepu emas....camne la nak jawab.....nak pinang bakal doktor la lepas ni gamaknya...:D

                    Comment


                    • #11
                      ait...kenapa tiba post pasal bujang?...:)) :))

                      bunga banyak tak tau mana nak pileh.....::ohmygod::::ohmygod::::ohmygod::::ohmyg od::
                      >>>

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by encikapas View Post
                        tapi yang paling tensen bila mak ayah tanya bila nak kawin time kami sekeluarga tengah makan..
                        baru sesuap nasi kena tanya soalan cepu emas....camne la nak jawab.....nak pinang bakal doktor la lepas ni gamaknya...:D
                        kalau mak ayah dah tanya tu, dah kena cepat tu.tak sabar nak dapat menantu :))

                        doktor? lagi kena cepat.banyak saingan doktor muda lelaki hensem ala-ala syeikh Mudzafar sekarang ni.hang ni doktor juga ke?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by zamreda View Post
                          ait...kenapa tiba post pasal bujang?...:)) :))

                          bunga banyak tak tau mana nak pileh.....::ohmygod::::ohmygod::::ohmygod::::ohmyg od::
                          suruh mak zamreda je pilihkan kalau banyak sangat pilihan. kalau tak, biar aku je pilihkan untuk hang :))

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by zamreda View Post
                            ait...kenapa tiba post pasal bujang?...:)) :))

                            bunga banyak tak tau mana nak pileh.....::ohmygod::::ohmygod::::ohmygod::::ohmyg od::
                            hahaha...sebab banyak tu payah...tapi dalam hati kena pilih sorang je yang terbaik...:))

                            Originally posted by bujur View Post
                            kalau mak ayah dah tanya tu, dah kena cepat tu.tak sabar nak dapat menantu :))

                            doktor? lagi kena cepat.banyak saingan doktor muda lelaki hensem ala-ala syeikh Mudzafar sekarang ni.hang ni doktor juga ke?
                            kalo gua doctor dah lama dah ngorat nurse nurse kat sepital..hohohoho....maksud gua kalo kekasih hati tu doctor maka banyakle
                            perbelanjaan kawin nanti...iskk....mau picah kepala carik duit...:p

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by encikapas View Post
                              hahaha...sebab banyak tu payah...tapi dalam hati kena pilih sorang je yang terbaik...:))


                              kalo gua doctor dah lama dah ngorat nurse nurse kat sepital..hohohoho....maksud gua kalo kekasih hati tu doctor maka banyakle
                              perbelanjaan kawin nanti...iskk....mau picah kepala carik duit...:p
                              janganlah kahwin doktor :))

                              Comment

                              Working...
                              X