Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Umat Islam Baca Web Ini Sejenak

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [IMPORTANT] Umat Islam Baca Web Ini Sejenak

    Assalamualaikum..pengumuman untuk

    semua, sebenarnya, air kickapoo yang

    kita selalu beli dan minum itu berasal

    daripada SYARIKAT ARAK! nama syarikat

    itu adalah Monarch Baverage.


    Untuk maklumat lebih lanjut layari web ini

    Tuan2 dan puan2,

    sekirannya masalah halal dan haram ini dapat kita atasi..maka kita elakkan dari ambil makananan yang tidak halal dan ambil makanan yang halal..
    berdiri teguhnya HPA di negara Malaysia rata2 umat Islam adalah amat tepat sekali dalam mencari keredhaan Allah S.W.T di dunia dan di akhirat..dan peluang ini datang di depan mata anda sekalian..

    Apa yang saya cuba sampaikan disini adalah supaya umat Islam di Malaysia mengambil berat makanan halal dan haram ini..Sekrang masalah ini dapat diatasi dengan tertubuhnya HPA..melalui HPA kita yakni dapat makanan yang halal, suci lagi bersih. Fenomena makanan tercemar dan juga tidak halal semakin menjadi2 di dalam Malaysia.

    Saya meminta atau merayu anda semua pakailah gunalah makanlah makanan halal ini sebagai gaya hidup kita di dunia..Sudah sampai masa untuk anda berdakwah bersama HPA disamping menjana RM20 000 sebulan..(dapat dunia dan di akhirat)

    Baca sini
    Last edited by Faiz Shafie; 25-03-2010, 12:48 PM.
    http://tutorialnewbie.com/blog

  • #2
    dulu pun ada gak kes coca cola haram...

    tapi jakim masih jugak keluarkan logo halal..

    sampai sekarang kes haram coca cola tu dah takde dah...

    kickapoo kalo haram... jakim takkan keluarkan tanda halal... :)
    Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data. :)

    Comment


    • #3
      Originally posted by Lancelot View Post
      dulu pun ada gak kes coca cola haram...

      tapi jakim masih jugak keluarkan logo halal..

      sampai sekarang kes haram coca cola tu dah takde dah...

      kickapoo kalo haram... jakim takkan keluarkan tanda halal... :)


      setau aku ah..bukan sahih haram kickapoo tu.cuma syarikatnya mmg pengeluar arak.sama la macam malta tuh.tapi...dr bnyk2 air yg dok ada dlm dunia ni..kita pilih la apa yang sahihnya suci kot.kalau pun tak haram produk2 tersebut...kira shubahat gak la tu kan..?? hehh...

      Comment


      • #4
        Originally posted by Lancelot View Post
        dulu pun ada gak kes coca cola haram...

        tapi jakim masih jugak keluarkan logo halal..

        sampai sekarang kes haram coca cola tu dah takde dah...

        kickapoo kalo haram... jakim takkan keluarkan tanda halal... :)
        kita xtahu apa yang berlaku..mungkin di rasuah dan sebagainya orang atasan tu..apa2 pun lebih baik kita berada di laluan yang sememangnya selamat..menjamin dunia dan akhirat..InsyaAllah..

        p/s: orang kafir banyak duit tau..tauke CEO Nestle gaji bulanan dia mencecah RM800 ribu..
        http://tutorialnewbie.com/blog

        Comment


        • #5
          Originally posted by dfamz View Post
          setau aku ah..bukan sahih haram kickapoo tu.cuma syarikatnya mmg pengeluar arak.sama la macam malta tuh.tapi...dr bnyk2 air yg dok ada dlm dunia ni..kita pilih la apa yang sahihnya suci kot.kalau pun tak haram produk2 tersebut...kira shubahat gak la tu kan..?? hehh...
          syubhah x elok la..kita xtahu sama ada halal atau haram
          http://tutorialnewbie.com/blog

          Comment


          • #6
            pasal rasuah tu.. tak boleh katela..

            sebab takde bukti kukuh.. :)

            but good info la.. maybe lepas ni orang boleh minum air kosong yang dimasak sendiri jer..

            itu lebih afdal.. :)
            Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data. :)

            Comment


            • #7
              Originally posted by Lancelot View Post
              pasal rasuah tu.. tak boleh katela..

              sebab takde bukti kukuh.. :)

              but good info la.. maybe lepas ni orang boleh minum air kosong yang dimasak sendiri jer..

              itu lebih afdal.. :)
              haha..tulah pasal..semua benda xboleh makan..
              http://tutorialnewbie.com/blog

              Comment


              • #8
                pada sesetengah individu tu logo halal tu cuma nama.....:)
                klu berani g brunei la..... tgk kna santau ke x...:))

                Comment


                • #9
                  Lebih afdal elakkan perkara yg subhah. Tapi kebanyakan benda begini adalah cuma bisnes attack sahaja. Sebar kat internet, emel, blog bagitau keraguan sesuatu produk tanpa report ke saluran yg betul dgn tujuan menimbulkan syak kepada umum.
                  sigpic
                  Blog Teknologi: http://knowledgewithoutlimitation.blogspot.com/

                  Comment


                  • #10
                    Kickapoo, its been a while since i last heard that brand, ade lg ke? Dh phase out rasenye.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Neo5 View Post
                      Kickapoo, its been a while since i last heard that brand, ade lg ke? Dh phase out rasenye.

                      aa..dulu lame gak air kickkapoo ni hilang..kalau ade pun tak byk la..
                      susah nak jumpe kiranya..
                      tapi dlm 5 thn kebelangan ni kot, de timbul balik..
                      dan makin meluas plak sejak org boikot coke n pepsi

                      me memang tak suka minum air berkarbonat dan yg manis
                      pi mane2 pun, slalunya mmg bwk air kosong dr rumah
                      jarang la beli air kt luar..air tin/botol/kotak..
                      kalau pi makan kt kantin sekolah ni pun, bwk botol air sendiri
                      kalau tak bwk pun, beli air mineral je
                      jadi mmg tak risau sgtlah hal kemusykilan halal/haram ni
                      minum air yg kita masak n buat sendiri, baru puas hati

                      Comment


                      • #12
                        kickapoo ade lagi lar

                        besh ape air kickapoo

                        Comment


                        • #13
                          err. kt psar raya besar *Tesco
                          dijual meluas ja =='

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Neo5 View Post
                            Kickapoo, its been a while since i last heard that brand, ade lg ke? Dh phase out rasenye.
                            ada lagi neo... try la tengok dekat pasaraya2 besar... tesco la senang...

                            banyak jual..

                            aku masih fikirkan ini cuma bisnes attack.. the way of promoting by issuing bad thing for other brand.. menimbulkan syakwasangka.. kalo dah syakwasangka orang tu dah tak boleh nak minum / makan sesuatu lagi.. :)

                            tapi pengguna adalah manusia yang mempunyai akal untuk berfikir.. :)
                            Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data. :)

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Lancelot View Post
                              ada lagi neo... try la tengok dekat pasaraya2 besar... tesco la senang...

                              banyak jual..

                              aku masih fikirkan ini cuma bisnes attack.. the way of promoting by issuing bad thing for other brand.. menimbulkan syakwasangka.. kalo dah syakwasangka orang tu dah tak boleh nak minum / makan sesuatu lagi.. :)

                              tapi pengguna adalah manusia yang mempunyai akal untuk berfikir.. :)
                              bro ni bukan bisnes attack..ni dah masuk agama..
                              http://tutorialnewbie.com/blog

                              Comment

                              Working...
                              X