Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pengumuman Penting Mengenai Elemen-Elemen Negatif Pada Posting

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pengumuman Penting Mengenai Elemen-Elemen Negatif Pada Posting

    :salam:

    assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua ahli ehoza

    tak lama lagi kite akan menyambut bulan puasa, bulan yang mulia. saya minta, jasa baik anda semua, sempena menyambut bulan yang mulia ni, mari kite sama2 menjaga mata dan mulut kita, serta mengurangkan bahan2 di forum yang boleh membawa kepada mengurangkan pahala puasa kita semua. tentu anda semua faham apa yang saya maksudkan bukan?

    jika boleh, saya memohon agar thread2 gambar2 yang keterlaluan, tidak kira la dari segi akhlak, pakaian, aurat ataupun sewaktu dengannya dikurangkan ke tahap seminima mungkin. jika boleh, bukan hanya pada bulan puasa sahaja, tapi lebih baik la jika ia dikurangkan atau ditiadakan terus.

    saya tidak boleh menjalankan semuanya serta merta kerana dikhuatiri akan membawa kejutan budaya kelak tapi mempercayai yang ianya boleh membawa kebaikan, saya berharap kamu semua dapat memberikan kerjasama dengan baik bersama2 kami untuk melaksanakannya

    sehubungan dengan itu, beberapa thread di bahagian private mungkin akan dilupuskan berperingkat2 demi untuk menjayakan misi ini. dan saya meminta barisan moderator dan admin lain2, bersama2 saya membantu untuk memeriksa mana2 section yang disyaki mengandungi bahan2 yang boleh membatalkan puasa nanti :D

    sebarang pertanyaan, sila kemukakan PM bertulis kepada saya dan saya akan cuba menjawab mana yang termampu. (jangan PM kate nak pinjam duit dah la yek. kami bukan ah long :D)

    saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua ahli ehoza, sebarang pendapat dan cadangan boleh dikemukan sama ada kepada saya ataupun saudara ayam dan berharap kamu semua menggunakan saluran yang telah diberikan ini daripada kamu berdemo kat thread2 tertentu komplen tak puas hati ;) nanti kalo kena sound dengan orang lain, jangan pulak marahkan nyamuk, kelambu dibakar yek ;)
    Last edited by kahar; 23-09-2009, 12:37 PM.
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!

  • #2
    saya setuju sangat2 boss....demi menjaga puasa dan malam selepas berbuka serta selepas bulan puasa...supaya mendapat kerberkatan....

    p/s: persetujuan ini hanyalah bersifat peribadi.....:D

    @@@@....USAHA DI TANGAN ANDA[email protected]@@@
    ---------------------klik jer kat web nie---------------------
    KEMPEN SAYA BENCI YAHUDI KEPARAT

    Comment


    • #3
      err...aaa...bkn setakat bln pose je kot... menten jage smpi bile2... sekadar teguran...peace..

      Comment


      • #4
        no entry 18SX

        gue sokong lu boss..
        takbirrrrr....

        selamat menyambut bulan ramadan..

        Comment


        • #5
          saye sokong bangat bab2 18SX tu... good idea

          Comment


          • #6
            mari berubah di bulan ramadhan dan harap ia berkekalan...:goodpost:
            ::dansa::EHOZA.COM::dansa::

            Comment


            • #7
              Jagalah hati jangan kau kotori,
              Jagalah hati lentera hidup ini,
              Jagalah hati jangan kau nodai,
              Jagalah hati cahaya Illahi~~
              leh la aku rehatkan minda aku sepanjang ramadhan ni, alhamdulillah:D

              Comment


              • #8
                titah dijunjung bos...........................

                Comment


                • #9
                  satu langkah yg bijak lg tegas, walopun ku rasa kita sume x perlu diingatkan lg.....
                  masing2 dah besar panjang dan bijak2 belaka :)

                  syabas ehoza!! :D

                  Comment


                  • #10
                    Bahan2 maksiat ni bukan sahaja perlu dikurangkan malah digesa utk dihapuskan daripada forum ini. Diharap pihak pengurusan dapat menimbang cadangan ini. Beban dosa yg diterima ibarat spt program affiliate marketing jika semua user di ehoza mencedok serta mengedarkan bahan2 berunsurkan maksiat dan syubhah di blog2 dan juga forum2 lain di luar sana. Marilah kita sama2 berusaha utk menghindarkan diri dpd melakukan maksiat agar diselamatkan daripada azab Allah SWT. Sesungguhnya azab Allah amatlah pedih.

                    Firman Allah yg bermaksud: "Dan orang-orang yang membantah (agama) Allah sesudah agama itu diterima maka bantahan mereka itu sia-sia saja, di sisi Tuhan mereka. Mereka mendapat kemurkaan (Allah) dan bagi mereka azab yang sangat keras." (42:16)

                    Comment


                    • #11
                      saya sokong 100%... semoga usaha ini akan berjaya dan semua warga ehoza dapat manfaat dari forum ini untuk bekalan di dunia mahupun di akhirat... InsyaAllah...

                      Comment


                      • #12
                        hak... hak... hak... amaran pertama... at least ada lagi 3 minggu utk praktiskan letak benda2 yg boleh kurangkan pahala...
                        http://www.dietmate5.com/index.php?id=rosnizam

                        Comment


                        • #13
                          bagus la tu ...moga ramdhan ni berkat buat semua...........

                          Comment


                          • #14
                            moga2 dgn ingatan ini kita blh menjalani ibadah puasa dgn sepenuh hati...InsyaAllah...

                            Comment


                            • #15
                              ya sy sokong sepenuhnya! semoga Ramadhan ini akan lebih diberkati dr sebelumnya..n semoga Ehoza akan terus memaparkan info2 berguna utk semua!

                              The past is history. The future is a mystery and this moment is
                              a gift.

                              Comment

                              Working...
                              X