Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ehoza Rules

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [IMPORTANT] Ehoza Rules


    These are the rules for ehoza and it will overwrite any previous and old rules stated

    BASIC RULES

    1. Respect other members, and also the Admin and Mod
    • hormati pendirian dan pendapat rakan-rakan yang lain
    • bila bersuara, jangan suka menyakiti hati orang lain
    • walaupun kita mengamalkan demokrasi, bersuara secara bebas, tapi ia bukan lesen untuk kita menyakiti hati orang
    • elakkan bersikap perkauman

    2. Use SEARCH function before creating any new thread
    • jangan buka thread yang sudah ada. menambahkan beban server jek
    • gunakan la search function tu
    • sebelum bukak thread baru, dah disediakan function untuk cek similar thread. gunakan ler. mende tu bukan perhiasan

    3. Post in the correct section
    • haaa ni 1 lagi penyakit. suka sangat main ikut suka post di mana-mana. korang kalo buang air, ade ke gi buang kat ruang tamu? pandai2 la cari section yang sesuai
    • kalau dah tersalah, minta tolong pada mod yang menjaga section tersebut

    4. Do not SPAM the board - spammer will be banned forever
    • takde komen. sape yang spam mmg kasik banned trus

    5. Do not HIJACK any thread - hijacker will be banned for 1 month
    • perangai tak elok ni dok keje hijack thread orang. thread sendiri tak laku mula la wat mende2 tak elok ni

    6. Do not INSULT others
    • suka sangat menganjing orang. dapat duit ke?
    • kalau menganjing memain atau berlawak tu ok la, ini seriyes semacam jek
    • menganjing org tu berpada2 sket

    7. CAPSLOCK is stricly prohibited. except to highlight certain words, or to mention any important point.read here for more info

    8. PHISHING links is a cyber criminal. Link protector is not encouraged. Phisher will be banned forever


    PENTING : Nak bergurau tu boleh, tapi sila tengok masa dan keadaan orang yang nak diguraukan tu. Jangan main hentam keromo jek. Kalau kena marah, jangan nak salahkan orang lain pulak masa tu.
    Last edited by apect; 09-10-2009, 06:27 PM.
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!

  • #2
    gunakan la search function tu. susah sangat ke? malas? unta padang pasir pun tak malas camtu tau. korang ni lagi malas dari unta ke?
    perangai tak elok ni dok keje hijack thread orang. thread sendiri tak laku mula la wat mende2 tak elok ni

    Yang nie selalu sgt berlaku....:66:
    Manusia lebih suka GOSIP drpd INFO,lebih suka FANTASI drpd REALITI & lebih suka AUTA drpd FAKTA...

    Comment


    • #3
      ceh,HK ko kata kat orang.takpe utk buat pedoman..
      >>>

      Comment


      • #4
        Originally posted by HK23 View Post
        gunakan la search function tu. susah sangat ke? malas? unta padang pasir pun tak malas camtu tau. korang ni lagi malas dari unta ke?
        perangai tak elok ni dok keje hijack thread orang. thread sendiri tak laku mula la wat mende2 tak elok ni

        Yang nie selalu sgt berlaku....:66:
        aku cm kenal je ayat si hk ni.. ekekeke
        takpe2.. tak baik gaduh2 hk..
        kiter bersabar je k.. kekeke:gelak guling:

        untuk tatapan...

        Comment


        • #5
          note taken bos...
          :):):)

          Comment


          • #6
            tumpang tanye..spam tu camne?
            mintak maaf tuan tanah...
            sigpic
            MELAYU itu tegak berdirinya seperti 'Alif', Rendah tunduknya seperti 'Wau'..
            Disulami hatinya dengan kalimah "La Ilaha Illah Allah, Muhammadurrasulullah..."

            Comment


            • #7
              spam tu cam letak icon je mase reply...xde ayat...camtu la yg aku paham...
              betoi ker???

              Comment


              • #8
                hijack pulak benda apa??

                Comment


                • #9
                  Originally posted by euronymous View Post
                  tumpang tanye..spam tu camne?
                  mintak maaf tuan tanah...
                  Originally posted by nasri_star View Post
                  hijack pulak benda apa??

                  ni pd pandangan pak guard saje la ye..kne tnye yg lbeh arif..
                  spam tu rsenye la kn kte anta private msg pomot bisnes kte cthnye pd forumer2 laen..
                  dan hijack ni plak kte msuk thread org laen dan promot bnde2 yg x berkaitan dgn thread tuh..
                  esp promot bisnes laa..ape lg kan...situasi yg xsehat di kebanyakan forum..
                  tp nowadays org pndng spamming and hijacking dlm konteks yg sama..
                  coz 2,2 promot bnde yg mendatangkan keuntungan pd org yg post tu esp bisnes la cm ak ckp td..
                  da klu msuk byk2 thread post bnde sme,pomot bisnes die da jadi hijack+spamming..
                  ni pada kaca mata seorang pak guard je laa...:D

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by ;400923
                    hahahaahhahahaaahahaa....ASSALAMUALAIKUM..HAHAHAHA HAhahaha
                    hahah...aaaaaaa..


                    ek eleh.
                    di ats ni salah satu contoh spam...
                    kaloo salah maaf.. huhu :67:

                    Comment


                    • #11
                      tulis perkataan same byk2 kire spam la ye?
                      sigpic
                      MELAYU itu tegak berdirinya seperti 'Alif', Rendah tunduknya seperti 'Wau'..
                      Disulami hatinya dengan kalimah "La Ilaha Illah Allah, Muhammadurrasulullah..."

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by euronymous View Post
                        tulis perkataan same byk2 kire spam la ye?

                        mungkin,klu xde kaitan dgn thread ataupun post2 dlm thread tersebut..btul ke?better tggu apect kompemkn..
                        sape la saya nk bgtau..saya hanya seorang pak guard.....::::::

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by MiNi View Post
                          mungkin,klu xde kaitan dgn thread ataupun post2 dlm thread tersebut..btul ke?better tggu apect kompemkn..
                          sape la saya nk bgtau..saya hanya seorang pak guard.....::::::
                          samela kite..aku hanyalah seorang pemandu lori..xtau sgt pasal komputer ni..nasib bek bawak laptop kat atas lori..ni pon men tekan2 je ni..::::
                          sigpic
                          MELAYU itu tegak berdirinya seperti 'Alif', Rendah tunduknya seperti 'Wau'..
                          Disulami hatinya dengan kalimah "La Ilaha Illah Allah, Muhammadurrasulullah..."

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by euronymous View Post
                            samela kite..aku hanyalah seorang pemandu lori..xtau sgt pasal komputer ni..nasib bek bawak laptop kat atas lori..ni pon men tekan2 je ni..::::

                            pemandu lori pun gaji besar tuh..bleh beli laptop lg..:71::71:
                            klu apect xdpt msuk,hrp mereka2 barisan pentadbiran ehoza bleh bg penerangan lbeh detail.....:D

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by HK23 View Post
                              gunakan la search function tu. susah sangat ke? malas? unta padang pasir pun tak malas camtu tau. korang ni lagi malas dari unta ke?
                              perangai tak elok ni dok keje hijack thread orang. thread sendiri tak laku mula la wat mende2 tak elok ni

                              Yang nie selalu sgt berlaku....:66:
                              hahaha yo yo o je HK. why sooo serious..huhu..
                              life is either a daring adventure or nothing.

                              Comment

                              Working...
                              X