Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cara Buat Poll - Poll Tutor

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [TUTORIAL] Cara Buat Poll - Poll Tutor

    Ramai sangat yg tanya cara nak buat poll, so ari ni aku ada sikit masa.
    Kalau ada kekurangan aku minta maaf yer...:67:

    Ni tutor bergambar, so aku ambik sikit masa nak edit& up pic's dia ok....:5:

    Ni antara yg aku akan letak kat soalan poll tu....

    1.Saya Seorang Lelaki
    2.Saya Seorang Wanita
    3.Saya Pondan


    =============

    Step 1. Klik New Thread.


    Step 2. Kat Ruang Additional Options, Post a Poll, tick Yes, post a poll with this thread
    ,Ruang Number of poll options:aku letak 3


    Step 3. Klik Submit New Thread. (kalau nak view klik Preview Post)


    Step 4. Sekarang Anda akan nampak Ruang:Post a Poll. Isikan ruangan kosong tersebut
    Poll Question:Siapakah Anda?
    Maximum: 16 . aku letak 3

    Poll Options
    Option 1:Saya Seorang Lelaki
    Option 2:Saya Seorang Wanita
    Option 3:Saya Pondan

    Poll Timeout
    Close poll [aku letak 20 hari] selepas 20 hari poll ni aku closed otomatik.

    Miscellaneous Options
    tick ni utk :Allow multiple choice: Give users the ability to select more than one answer
    tick ni utk :Make votes public: Displays all users who voted, and what choice they voted for.


    Step 5. Klik Submit New Poll

    Selesai..:103:
    23
    Saya Seorang Lelaki
    65.22%
    15
    Saya Seorang Wanita
    30.43%
    7
    Saya Pondan
    4.35%
    1

    The poll is expired.

    Last edited by nissC20; 03-04-2008, 12:21 AM.

  • #2
    lllorrr...ajaran x abis nih........
    Boikot Pembunuh Rakyat Palestin (Gaza)
    *-Ku bahagia pabila kau tiba-*
    *-Hanya cintamu yang terbaik untukku-*

    Comment


    • #3
      nissC20, dulu rasanya aku post sampai 500 post kot rasanya,
      baru la aku bleh buat poll.. tapi tak sure la betul ke tak
      We’ve know each other by CHANCE,
      Become friends by CHOICE,
      Still friends by DECISION,
      And when we say FRIEND FOREVER,
      That’s definitely a lifetime PROMISE!

      ............................................
      daripada aku yang bergelar lelaki
      sigpic

      Comment


      • #4
        Originally posted by anoi1207 View Post
        nissC20, dulu rasanya aku post sampai 500 post kot rasanya,
        baru la aku bleh buat poll.. tapi tak sure la betul ke tak
        tu aku x sure bro, sebb masa mula2 aku wat poll dulu post aku dah lebih 500:106:

        kejap geng yer.. poll da kuar tapi gambo kejap lagi aku up utk anda...:5:

        Comment


        • #5
          hohoho.. best2... ilmu 2... walaupun blum abis lagi...:D
          Suatu Kenangan™
          ~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K
          ~patah tumbuh hilang berganti memanjang...~bul4t

          Comment


          • #6
            Originally posted by nissC20 View Post
            tu aku x sure bro, sebb masa mula2 aku wat poll dulu post aku dah lebih 500:106:

            kejap geng yer.. poll da kuar tapi gambo kejap lagi aku up utk anda...:5:
            tu la.. you all punya post sema dah lebih 500, tu susah nak check tu :D
            We’ve know each other by CHANCE,
            Become friends by CHOICE,
            Still friends by DECISION,
            And when we say FRIEND FOREVER,
            That’s definitely a lifetime PROMISE!

            ............................................
            daripada aku yang bergelar lelaki
            sigpic

            Comment


            • #7
              ok geng, da siap... aku nak tido kejap lagi nie...:5:

              enjoy..:67:

              Comment


              • #8
                bagus utk junior2 dan senior yg tak berapa pasti ... boleh test kat testing section ...
                TQ niss ... ak nak rep ko ler ...:41:
                Good advice is always certain to be ignored,
                but that's no reason not to give it :67:

                Comment


                • #9
                  aku nk try wt poll
                  Keep in touch


                  Comment


                  • #10
                    thanks bro niss..
                    nk try gakla hihii...

                    Comment


                    • #11
                      thank bro....niss....syabas......bagi cara nak buat poll....:41:

                      Harga diri seseorang itu adalah
                      berdasarkan apa yang ia lakukan
                      untuk memperbaiki dirinya......::

                      [email protected]
                      Pelaburan Emas Paling Hebat....

                      Comment


                      • #12
                        kwang kwang kwang

                        View Poll Results: Siapakah Anda?
                        This poll will close on 22-04-2008 at 10:56 PM
                        Saya Seorang Lelaki anoi1207, ArericH, hpmfl2002, Ley, mahsih, nissC20
                        6 75.00%
                        Saya Seorang Wanita lia_4eva
                        1 12.50%
                        Saya Pondan apect
                        1 12.50%

                        Comment


                        • #13
                          thnx 4 bro niss...dh dpt dh buat poll..

                          Comment


                          • #14
                            wah ari ni semua orang belajo buat poll.. bassa bassa :D
                            We’ve know each other by CHANCE,
                            Become friends by CHOICE,
                            Still friends by DECISION,
                            And when we say FRIEND FOREVER,
                            That’s definitely a lifetime PROMISE!

                            ............................................
                            daripada aku yang bergelar lelaki
                            sigpic

                            Comment


                            • #15
                              sape vote pondan tuh..wahkakahahkkaa..
                              ape2 pon bro niss.. nice job keep it up... :41::41::41:
                              - anything happened around me

                              Comment

                              Working...
                              X