Announcement

Collapse

Coming contests information

Contests information: Thank you all users which took a part. We transferred to winners more than 5000 USD. And it's not all!

Soon, we will launch new contests! All that we can say now, future contests will be only for the most loyal users. So, post comments, attract your friends, write articles and etc.
See more
See less

Spec PC/Laptop anda..

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    untuk intel core i7 sandy brigde

    2600K RM8++
    Asrock P67 Extreme 4 RM500
    RAM - 4GB Kingston ddr3 1333 x2 = 8GB RM120

    untuk AMD FX pulak

    AMD FX-8150 (8 cores) RM8++
    SABERTOOTH 990FX RM6++
    Ram pulak sama je harga kat atas...

    untuk HDD,GPU,PSU,Case dan lain lain bergantung pada bajet anda lan...

    Comment


    • #47
      bagi full spec la encikapas..
      Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data.

      Comment


      • #48
        Originally posted by Lancelot View Post
        bagi full spec la encikapas..
        amboi lan..serius ke nak beli ni....huhu..lebih pada gaming ke untuk
        buat keje?

        nak listkan harga sekali pun memang payah sikit...banyak turun naik...kihkih

        Comment


        • #49
          tgk website lowyat.net, ade pricelist kat situ

          Comment


          • #50
            Originally posted by encikapas View Post
            amboi lan..serius ke nak beli ni....huhu..lebih pada gaming ke untuk
            buat keje?

            nak listkan harga sekali pun memang payah sikit...banyak turun naik...kihkih
            dua2 sekali.. kerja dan gaming.. akeh3 .. tanya dulu.. agak2 menarik baru gi jumpa ahlong..
            Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data.

            Comment


            • #51
              Originally posted by nj80 View Post
              tgk website lowyat.net, ade pricelist kat situ
              haa..kan abg nj80 dah kasi hints tu...jengok je lah.gua nak kasi full list pun takut tak betul gak...
              oitt.gua bukan penjual barang pc...
              Originally posted by Lancelot View Post
              dua2 sekali.. kerja dan gaming.. akeh3 .. tanya dulu.. agak2 menarik baru gi jumpa ahlong..
              kalo keje dan gaming ambik core i5 atau phenom II lah... abis cite...

              Comment


              • #52
                Originally posted by encikapas View Post
                haa..kan abg nj80 dah kasi hints tu...jengok je lah.gua nak kasi full list pun takut tak betul gak...
                oitt.gua bukan penjual barang pc...

                kalo keje dan gaming ambik core i5 atau phenom II lah... abis cite...
                owh.. kalau i7 macam melampau sangat pulak ye tak untuk kerja.. kalau memang untuk core gaming takpela jugak kan..
                Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data.

                Comment


                • #53
                  takde la melampau sangat tapi orang cakap leh ,multitasking semuanya...

                  Comment


                  • #54
                    pada aku kalau setakat nak buat kerja je aku tak perlukan sampai i7.. pc core 2 duo aku yang lama tu pon boleh multitasking dalam bekerja..
                    Bila ada DropBox siapa lagi perlukan pendrive untuk menyimpan data.

                    Comment

                    Working...
                    X