Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

profitable trade with gold and silver using fxopen meta trader

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • profitable trade with gold and silver using fxopen meta trader

    aku bukannya seorang yang expert dalam menghasilkan profitable trade tapi pengalaman selama 6 tahun dalam bidang trading forex memberikan ilham dan panduan dalam memaksimumkan profitable trade yang aku buat. Dalam pemerhatian aku dalam setahun dua ni, antara chart yang menarik untuk diperdagangkan ialah gold and silver kerana ianya lebih konsisten dan senang diagak berbanding pair-pair lain yang kadang-kadang cuma akan wat kite pening kepala.



    anda bebas menggunakan ape jua indicator atau teknik yang anda yakin boleh memberikan keuntungan, tapi key point untuk trade komoditi ini ialah timing sahaja.

    ini kerana gold and silver hanya akan melakukan 1 trend sahaja. iaitu uptrend. dan sedikit correction. jadi trading yang perlu kite buat pun simple. hanya perlu BUY sepanjang tahun, dan SELL bile sampai masa untuk correction.

    masa bile kite nak tahu gold dan silver membuat correction. pernah dengar orang kate suku tahun pertama, suku tahun kedua etc?

    secara konsistennya dalam beberapa tahun ni, gold dan silver meneruskan uptrend sepanjang tahun dan hanya membuat correction pada awal suku tahun ketiga dan akhir suku tahun ke empat. pendek kata. buy awal tahun, sell hujung tahun :D

    kepada traders baru, anda perlu diingatkan bukan semua broker menawarkan trading gold dan silver dengan margin atau modal kita yang kecil yek? marketiva pun tak dapat trade gold dan silver kalo margin tak cukup kuat.

    jadi antara broker yang menawarkan trading yang sesuai dengan modal kecil yang kite ada ialah akaun micro FXopen. deposit serendah 1 USD sahaja (suggestion 20USD) dan anda boleh memulakan trading. sebab tu aku always stick dengan fxopen sebab senang dan mudah, menepati citarasa yang aku nak untuk trading gold dan silver, selain dari server yang stabil, dan jarang sangat2 terasa lag atau delay. dalam 100 kali trade, nak rasa 2,3 kali delay atau lag pun boleh kate takde.


    dari screenshot di atas, deposit cuma 14USD, dan withdrawal ialah 250USD. not too bad kan? aku cuma gunakan konsep mudah seperti yang aku nyatakan di atas. BUY dan SELL bila tiba masa-masa tertentu sahaja



    walau bagaimanapun anda bebas menentukan broker mana yang menjadi pilihan asalkan anda selesa dengan broker tersebut.

    ciri-ciri yang perlu anda ambil kira sebelum trade gold dan silver
    1. kestabilan server
    2. jumlah margin
    3. kemudahan untuk deposit dan withdraw
    4. dan paling penting, mampukah broker tersebut membayar anda bila anda melakukan withdrawal




    Perlu diingatkan juga, anda mesti;
    1. jangan lupa stop loss
    2. jangan sesekali bersikap tamak
    3. berdisiplin
    4. konsisten

    Kalau nak buka akaun dengan FXopen, sila ke http://www.fxopen.com
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!

  • #2
    Ni la info paling menarik ::inlove:: Rasa nk trade semula...

    Comment


    • #3
      Originally posted by Abg NS View Post
      Ni la info paling menarik ::inlove:: Rasa nk trade semula...
      trade jgn tak trade. skrg ni option duit kuar msk pun tak ketat cam dulu. at ur finger tips jek :D
      https://www.facebook.com/ehozadotcom
      Jom teka gambar dan menang RM150!

      Comment


      • #4
        camna la men forex nie..teringin jgak tp xreti :p


        "ILMU ITU PELITA HATI, TIDAK TERLIHAT TAPI NYATA"

        Comment


        • #5
          huhu... gold, x ckp margin lg.. duk kuar(withdraw) $ je :D
          Last edited by nj80; 19-07-2011, 03:55 PM.

          Comment


          • #6
            akaun micro bole main la bro. untung gak
            https://www.facebook.com/ehozadotcom
            Jom teka gambar dan menang RM150!

            Comment


            • #7
              Originally posted by agent_FBI View Post
              camna la men forex nie..teringin jgak tp xreti :p
              kena menuntut dulu bro. jgn sesaje main. kalo tak kejenya menghantar duit ke broker jek la
              https://www.facebook.com/ehozadotcom
              Jom teka gambar dan menang RM150!

              Comment


              • #8
                Originally posted by apect View Post
                kena menuntut dulu bro. jgn sesaje main. kalo tak kejenya menghantar duit ke broker jek la
                nak menuntut kat sapa..yg iklan "ingin belajar forex dengan modal RM100"..bole caye ke tu..ada x org2 belah utara nie yg bole dipercayai untuk ajar forex nie.


                "ILMU ITU PELITA HATI, TIDAK TERLIHAT TAPI NYATA"

                Comment


                • #9
                  Originally posted by apect View Post
                  akaun micro bole main la bro. untung gak
                  skrg den trade EU je, nanti practice gold open 0.01 lot = 1sen :D

                  skrg gold dah overbought, asyik naik start july 1st.... byk untung woo kalu beli + dpt entry betul time tuh!::semangat::

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by agent_FBI View Post
                    nak menuntut kat sapa..yg iklan "ingin belajar forex dengan modal RM100"..bole caye ke tu..ada x org2 belah utara nie yg bole dipercayai untuk ajar forex nie.
                    kalo ko btol2 zero, dan course tu bole ajar sampai ko mahir dgn platform, depo, withdraw, open post, dah cukup bgs dah

                    tp kalo jumpa iklan merepek, depo 100, dpt 1000 tu jangan dilayan.

                    trading forex memerlukan kemahiran dan kesabaran. bukan semua org boleh berjaya
                    https://www.facebook.com/ehozadotcom
                    Jom teka gambar dan menang RM150!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by apect View Post
                      kalo ko btol2 zero, dan course tu bole ajar sampai ko mahir dgn platform, depo, withdraw, open post, dah cukup bgs dah

                      tp kalo jumpa iklan merepek, depo 100, dpt 1000 tu jangan dilayan.

                      trading forex memerlukan kemahiran dan kesabaran. bukan semua org boleh berjaya
                      mmg btol2 zero..owh gitu..xpa2 akn cuba belajar sikit2..


                      "ILMU ITU PELITA HATI, TIDAK TERLIHAT TAPI NYATA"

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by agent_FBI View Post
                        mmg btol2 zero..owh gitu..xpa2 akn cuba belajar sikit2..
                        try main dgn akaun demo. pahamkan konsep tu slow2. kalo kite jenis fast learner, within a month, sume tu ade kat ujung jari jek.

                        it took me 1 week to understand full system of the trading, and 6 whole years to gain consistent profit in trading
                        https://www.facebook.com/ehozadotcom
                        Jom teka gambar dan menang RM150!

                        Comment


                        • #13
                          Info masyuk. Thank you bro.









                          Comment

                          Working...
                          X