Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Server Hotspot Wifi

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [SELLING] Server Hotspot Wifi

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
    Pernahkan anda terfikir untuk buat duit/jimatkan bill internet dengan internet yg anda sedia ada?
    anda boleh laksanakannya dengan bina sendiri server hotspot wifi di rumah.






    Anda tak tahu macam mana nk buat? Saya boleh bantu anda utk buat server ini dengan upah serendah RM200 sahaja.

    Sesetengah server hotspot wifi mempunyai beberapa kelemahannya yg tersendiri.
    Server yg saya buat ini dapat atasi kelemahan tersebut.

    dengan server hotspot wifi ini anda boleh create akaun, set download dan upload speed, set expired date, set usage limit/timing dan sebagainye. captive portal/webpage yg client akan redirect tu nnt juga anda boleh buat/custom mengikut kretiviti anda.

    ini contoh captive portal yg saya buat:
    http://permaihotspot.webhop.org:88/c...n/uamhomepage/


    alhamdulillah sampai sekarang ni bisnes wifi saya semakin maju. :)

    ini contoh administrator login page/ billing management page.
    http://permaihotspot.webhop.org:88/yfi/

    hotspot server ini saya integratekan juga dengan sistem chatting dari Ajax PHPfreeChat.
    ini chat page untuk server hotspot saya:
    http://permaihotspot.webhop.org:88/chat/


    untuk sape2 yang berminat untuk setup server hotspot wifi ni boleh lah contact saya di no ni : 0166618139 helmi
    saya boleh tolong utk setupkan. upah murah je sy amik rm200 sahaja. keuntungan anda dari hasil penjualan tu saya tak minta 1 sen pun. 100% milik anda.

    ape untungnye sy setupkan? sebabnye upah yg sy amik tu cume sekali je. berbanding dgn orang lain yg setup server hotspot ni, keuntungan yg anda dapat tu nnt akan dikongsi dengan tuan yg tolong setup server hotspot tu. tak best kan?

    Untuk buat server hotspot wifi ini anda perlu sediakan :

    a) internet connection untuk dikongsikan kepada client (tak kira apa jenis pun P1 wimax/maxis/celcom/yes 4g/streamyx/unifi)
    b) 1 komputer yang mempunyai 2 network card. nak gune laptop yg ade 1 lan 1 wifi untuk jadikan server pun boleh. :)
    c) accesspoint tak kire ape jenis brand or model accespoint pun. lagi power lagi bagus. :)


    ini pula spec komputer/laptop yg mimnimum untuk run server hotspot tersebut:

    - harddisk space 20GB
    - running windows XP/Vista/7/8
    - RAM 2GB

    komputer tersebut mesti on 24jam. jangan risau bil takkan tinggi punye. lagi mahal sewa server dengan orang berbanding ade server sendiri. :)



    ini antara gambar2 tentang hotspot wifi saya:


    sistem chat:


    sistem chat sebelum ni:


    admin login page sebelum ni:


    login client sebelum ni:


    jarak paling jauh point to point dengan client engenius eoc2610


    captive portal sebelum ini:


























































    Last edited by theviper; 25-09-2012, 03:43 PM.

  • #2
    Beliau adalah moderator forum ini. Posting tersebut dijamin bukan scam. :)
    Last edited by theviper; 25-09-2012, 03:19 PM.

    Comment


    • #3
      ===========
      Originally posted by dari seorang sahabat;
      sALAM BRO

      kalo setup hardware mcm ni modal berapa ye??
      dan kalo nak siap sume utk business hotspot berapa modal perlu dikeluarkan dan detail2nya..

      saya berminat nak setup rumah flat dan teres .. mohon bro share maklumat2 utk sy yg newbie bidang it nie Tq :)cgrockdi
      dulu utk kali pertama saya buat, saya hanya guna:

      1 unit wrt54gl RM175-185 (tuan juga boleh gunakan apa2 jenis accesspoint yang tuan suka mengikut bajet tuan)
      1 unit komputer 2nd hand RM500 (pentium 4,1gb ram, running windows xp)
      1 unit network card tambahan 1 unit RM30.
      itu sahaja.

      selepas client semakin ramai saya beli lagi wireless router utk dijadikan acesspoint sebagai wireless repeater. tuan tak perlu pun wireless router. tuan hanya perlu wireless access point. lagi cantik kalau access point tersebut support WDS. sebab senang bagi tuan utk buat wireless repeater pada masa akan datang.

      *ram 1gb = betul2 low performance untuk server hotspot yg running windows. sebab itu saya sarankan minimum 2gb ram.


      ===========

      Comment


      • #4
        Saya tinggal di puchong, selangor.
        Jauh nak datang puchong? Jarak tak jadi masalah. saya boleh tolong setup sistem server tersebut dari rumah sahaja melalui perisian teamviewer. apa yang anda perlu buat untuk setup dari jarak jauh ni?

        - anda sediakan komputer dengan dua network card. network card 1 bersambung dengan internet, network card 2 bersambung dengan accesspoint yg mahu di sambungkan dengan user/client. komputer tersebut mesti running fresh windows tanpa ada sebarang software lain kecuali driver dan perisian teamviewer. (untuk memudahkan saya buat installation dan configuration).
        - jika anda gunakan laptop sebagai server, pastikan internet source connect melalui wifi manakala access point di sambungkan ke port LAN.
        - anda download perisian sistem server hotspot wifi + config yg telah saya buat dan letak dalam drive C. (download link akan saya beri kemudian)
        - call/sms saya dan berikan id dan password teamviewer.



        :)

        Comment


        • #5
          bump. :D

          Comment


          • #6
            testing
            Last edited by theviper; 08-10-2012, 12:46 AM.

            Comment


            • #7
              lagi FAQ.
              network card tu macam mana bentuk die?nak beli yg macam mane?
              ni bentuknye:

              jangan beli yg bentuk macam ni:
              Last edited by theviper; 15-10-2012, 10:17 AM.

              Comment


              • #8
                picostation m2hp








                Comment


                • #9
                  ap : picostation m2hp
                  client : normal wifi laptop.



                  ap : picostation m2hp
                  client : alfa AWUS036NHR wifi adapter.


                  range : ap<-->client

                  Comment


                  • #10








                    Comment


                    • #11






                      Comment


                      • #12
                        krubong perdana hotspot ni juga menggunakan servis saya. :)


                        Originally posted by fairuddin.UMOFX
                        Alhmdulillah hari ni start naik antenna



                        Alfa Omni + Picostation M2hp



                        Pemandangan dr atas



                        Picostation M2hp


                        Moga2 ada rezki kat sini.. insyaAllah :)

                        Originally posted by fairuddin.UMOFX
                        Alhamdulillah dah 95% siap setup utk hotspot kat taman, terima kasih byk2 TT yg byk tunjuk ajar sampai nak setle.. rekemen kat kwn2 yg nak setup hotspot contact TT cepat2.. byk boleh belajar dr TT

                        Comment


                        • #13
                          krubong perdana hotspot ni juga menggunakan servis saya. :)

                          Originally posted by fairuddin.UMOFX
                          Alhmdulillah hari ni start naik antenna


                          Alfa Omni + Picostation M2hp


                          Pemandangan dr atas


                          Picostation M2hp

                          Moga2 ada rezki kat sini.. insyaAllah :)
                          Originally posted by fairuddin.UMOFX
                          Alhamdulillah dah 95% siap setup utk hotspot kat taman, terima kasih byk2 TT yg byk tunjuk ajar sampai nak setle.. rekemen kat kwn2 yg nak setup hotspot contact TT cepat2.. byk boleh belajar dr TT

                          Comment


                          • #14
                            bump. :D

                            Comment


                            • #15
                              update :
                              setup server hotspot = RM200
                              setup server hotspot + squid proxy server = RM280

                              Comment

                              Working...
                              X