Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kad bank yg mana satu yg dpt reward point yg paling tinggi?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Question] Kad bank yg mana satu yg dpt reward point yg paling tinggi?

    Tumpang tanya..kalao Saya nak apply kad kredit yg akan dpt reward point yg tinggi.Bank mana yg akan anda syorkan?
    nak tanya bank mana yg akan bagi paling byk points? Nak tau juga bank mana yg akan bagi freebies masa apply.

  • #2
    Sekarang HSBC dah bagi 8 kali ganda punya reward point..bank lain masih tengah bagi 5 kali ganda..
    tapi untuk HSBC cuma boleh belanja dekat mall yg ditetapkan macam Gardens .. Untuk Freebies , banyak bank akan bagi dlm rewards points upon activation card

    Comment


    • #3
      Pada pendapat i...kalao bank bagi freebies yg dpt menarik perhatian pelanggan untuk memilih kad kredit bank mereka ...ni mmg idea yg mmg berjaya. Macam I.. i pun tertarik dgn Citibank punya Platinum Reward Card sebab bank ni bagi 20ribu rewards point..point ni dah boleh nak tukar banyak voucher.. Selain tu.. I masih boleh pilih bahagian yg I akan belanja banyak untuk dptkan lagi banyak point. I bagi satu contoh. Kalao I ambil minyak kereta RM600 sebulan di mana2 stesen minyak , I mesti akan dpt 3000 rewards point !

      Originally posted by cabbagemint View Post
      Sekarang HSBC dah bagi 8 kali ganda punya reward point..bank lain masih tengah bagi 5 kali ganda..
      tapi untuk HSBC cuma boleh belanja dekat mall yg ditetapkan macam Gardens .. Untuk Freebies , banyak bank akan bagi dlm rewards points upon activation card

      Comment


      • #4
        aku nak apply Maybank 2 Platinum Card krn bila u guna Amex Card akan dapat 5 kali points dan rebate tapi skrang macam x ramai kedai yg dapat guna Amex Card.

        nak tanya kalao Citi Rewards Card, macam mana dia kira points redemption? min requirement and annual fees mcmana?

        Comment


        • #5
          Originally posted by shaneshane02118 View Post
          aku nak apply Maybank 2 Platinum Card krn bila u guna Amex Card akan dapat 5 kali points dan rebate tapi skrang macam x ramai kedai yg dapat guna Amex Card.

          nak tanya kalao Citi Rewards Card, macam mana dia kira points redemption? min requirement and annual fees mcmana?
          points calculation tu same ajer dgn semua bank..RM 1 = 5 kali point la...tapi yg amex ni x laku la kat malaysia...kena pergi high end shopping mall baru blh guna

          Comment


          • #6
            Originally posted by shaneshane02118 View Post
            aku nak apply Maybank 2 Platinum Card krn bila u guna Amex Card akan dapat 5 kali points dan rebate tapi skrang macam x ramai kedai yg dapat guna Amex Card.

            nak tanya kalao Citi Rewards Card, macam mana dia kira points redemption? min requirement and annual fees mcmana?
            Cara untuk dptkan rewards point yg maksima adalah pilih category yg kamu biasa belanja banyak...kalao selalu ambil petrol kena pilih Driving..kalao selalu melancong pilihlah Travel. Satu Kategori cuma kena bayar RM100.. tapi kalao perbelanjaan bagi petrol terhad adalah RM1 ribu 1 bulan.
            Syarat2 untuk apply kad ni...gaji setahun kena ada minimum RM36,000. kalao masih x faham pergi sini untuk memahaminya.
            http://www.citibank.com.my/DJSH7

            Comment


            • #7
              Cara untuk dptkan rewards point yg maksima adalah pilih category yg kamu biasa belanja banyak...kalao selalu ambil petrol kena pilih Driving..kalao selalu melancong pilihlah Travel. Satu Kategori cuma kena bayar RM100.. tapi kalao perbelanjaan bagi petrol terhad adalah RM1 ribu 1 bulan.
              Syarat2 untuk apply kad ni...gaji setahun kena ada minimum RM36,000. kalao masih x faham pergi sini untuk memahaminya.
              http:// www. citibank.com.my/DJSH7

              Comment

              Working...
              X