Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aku fed up dengan telco aku sekarang!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aku fed up dengan telco aku sekarang!

    Korang.. ada luahan perasaan yg aku nak kongsikan..
    aku dah pakai telco ni dah hampir 7 tahun.. aku setia babe..
    tapi lepas crisis dia hari tu, makin menjadi2 pulak gila dia telan kredit aku..
    dah laa line intenet slow mcm siput khinzir.. lepas tu makin mahal pulak. ingatkan lepas crisis, jadi baik..
    memang patut pun customer lari smpai berjuta2 n aku nak jadi salah sorg dari dorang..
    so, aku nak tukar dari prepaid jadi postpaid sebab aku dgr postpaid pun ada yg murah dari prepaid kan?
    ::semangat::::semangat::::semangat::::semangat:::: semangat::

  • #2
    betul2 bengang + marah ko ye . . haha . .
    rilek . . bende boleh settle . . ko tukar je line baru . . ta payah tunggu lame2 dah dow . .
    klu ko nak tukar , ak sarankan ko tukar line postpaid yg murah . .

    Comment


    • #3
      Originally posted by kokocili View Post
      Korang.. ada luahan perasaan yg aku nak kongsikan..
      aku dah pakai telco ni dah hampir 7 tahun.. aku setia babe..
      tapi lepas crisis dia hari tu, makin menjadi2 pulak gila dia telan kredit aku..
      dah laa line intenet slow mcm siput khinzir.. lepas tu makin mahal pulak. ingatkan lepas crisis, jadi baik..
      memang patut pun customer lari smpai berjuta2 n aku nak jadi salah sorg dari dorang..
      so, aku nak tukar dari prepaid jadi postpaid sebab aku dgr postpaid pun ada yg murah dari prepaid kan?
      ::semangat::::semangat::::semangat::::semangat:::: semangat::
      hahahaha.. kau cakap pasal maxis ke? aku pun salah sorang dari juta2 customer yg lari tu.. hahaha
      sekarang aku pkai postpaid Umobile je.. besh sebab murah pulak tu.. 15gb paling maximum yg dia ade rm70 je
      aku bukan nak promote la tapi just rekemen je kat kau.. huhhhuhuhuh

      Comment


      • #4
        Originally posted by blaalaaa View Post
        hahahaha.. kau cakap pasal maxis ke? aku pun salah sorang dari juta2 customer yg lari tu.. hahaha
        sekarang aku pkai postpaid Umobile je.. besh sebab murah pulak tu.. 15gb paling maximum yg dia ade rm70 je
        aku bukan nak promote la tapi just rekemen je kat kau.. huhhhuhuhuh
        hurmmmm.. Umob tu dgn M same jee.. x de beza.. internet slow.. wlupun si umob tu bagi 15gb, x tentu lajuuuuu...
        ak dah penah sume telco yg ade kat malaysia ni.. last2 ak jumpe yg ok siket dari ko mention kat sini..
        Last edited by dannyliew; 14-06-2016, 12:49 PM.

        Comment


        • #5
          Originally posted by dannyliew View Post
          hurmmmm.. Umob tu dgn M same jee.. x de beza.. internet slow.. wlupun si umob tu bagi 15gb, x tentu lajuuuuu...
          ak dah penah sume telco yg ade kat malaysia ni.. last2 ak jumpe yg ok siket dari ko mention kat sini..
          Ehh share la dgn aku telco ape yg kau pakai?
          sebab aku kalau boleh nak tukar secepat yg bolehhh
          dah tak larat nak bayor bil mahal2 dahhhhhhh
          ::nangis::

          Comment


          • #6
            Originally posted by kokocili View Post
            Ehh share la dgn aku telco ape yg kau pakai?
            sebab aku kalau boleh nak tukar secepat yg bolehhh
            dah tak larat nak bayor bil mahal2 dahhhhhhh
            ::nangis::
            aku pakai celcom first gold sekarang.. ok la not bad jugak postpaid plan dia
            dorang extend dorang punya promotion sebab ramai permintaan
            aku dah lama pun pakai plan ni so far, bill aku maintain je tak de pun naik mahal

            Comment


            • #7
              ramai permintaan ke tak laku??? hahaha
              punya lah banyak telco kat malaysia ni, knpa first gold jgk ko promote?

              Comment


              • #8
                Originally posted by dannyliew View Post
                aku pakai celcom first gold sekarang.. ok la not bad jugak postpaid plan dia
                dorang extend dorang punya promotion sebab ramai permintaan
                aku dah lama pun pakai plan ni so far, bill aku maintain je tak de pun naik mahal
                aku dah google dah pasal first gold
                kalau offer byk2 mcm tu, dah kire murah laa 80 henggettt je
                gila kentang laa! haha

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Ah Ling View Post
                  ramai permintaan ke tak laku??? hahaha
                  punya lah banyak telco kat malaysia ni, knpa first gold jgk ko promote?
                  ehhhh3! kau bergurau pulak!
                  kalau x laku, dia dah lama bankrupt la weyh haha
                  maybe telco dorg bagus, tu yg ramai yg rekemen mcm kau
                  kau beli nasi lemak mak cik tepi jalan tu sedap, kau mesti rekemen kat kwn2 kau
                  lain kali bercakap tu tapis ehh

                  Comment


                  • #10
                    so, lepas ni kau dah tak payah nak pening2 kepala pikir pasal kredit kau kena telan lah
                    apa lah sebab postpaid ni lagi menyenagkan kau tak payah nak topup2 lagi lepas
                    ni.. kalau pakai prepaid, time emergency kau tak ade duit kt dlm or dah expired lagi
                    lah mati woo hahaha

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by dannyliew View Post
                      so, lepas ni kau dah tak payah nak pening2 kepala pikir pasal kredit kau kena telan lah
                      apa lah sebab postpaid ni lagi menyenagkan kau tak payah nak topup2 lagi lepas
                      ni.. kalau pakai prepaid, time emergency kau tak ade duit kt dlm or dah expired lagi
                      lah mati woo hahaha
                      ehhh.. a'aahh la weyhhh.. kau cakap mcm nie, aku baru terpikir
                      bagus lah kau nie paham betul jiwa kacau aku nie hahaha
                      aku dah la selalu pakai tepon, call org ape sume..
                      data tak payah cakap la mmg selalu nak kena ade..
                      first gold nie dah kire murah la dari telco yg aku pkai skrg
                      kalau x abes, boleh rolling balik data aku hehehehe

                      Comment


                      • #12
                        Mesti aku paham bro! sebab aku dulu pun penah jadi macam tu
                        haha mmg kau boleh rolling balik data kau tak payah
                        boleh jad tabung data tuu haha
                        maximum dia boleh rolling 5gb tak silap mmg byk jugak tu
                        so, bro selamat mencuba first gold ehh

                        Comment

                        Working...
                        X