Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tolonglah TMnut Slowmyx

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tolonglah TMnut Slowmyx

    Kepada semua, aku ni dah tak tahu nak mengadu kat sape lagi, perkhidmatan internet TMnet Streamyx aku ni semakin hari semakin teruk. Time out banyak sangat. Aku dah report kat TM dah apa yang dia orang kata "encik restart modem". Dah berpuluh kali aku buat, tapi internet aku slow gak. :102:

    Untuk pengetahuan korang, aku cuma guna streamyx 1Mb Basic. Tapi dari internet speedmeter cuma dapat tak sampai 20%. Tapi aku kena bayar 100%. Dia orang kata 1Mb Best effort. Cam takde effort je nak upgrade.:102:

    Kalaulah ada persaingan lain, dah tentu aku terminate streamyx ni. Cam negara jiran kita ada sampai 4 ISP. Hampeh sangat TMnut ni. Dia orang monopoli ISP. Menteri lak buat cam tak reti je.. Tak adil rasenya. Sesiapa yang ada cadangan supaya TMnut Slowmyx ni dapat meningkatkan mutu perkhidmatan dia, sila beri tahu. (Nak boikot tak leh. Sebab ada satu je..) Aku dah cukup fed up ngan TMnut ni.:66:
    183
    Sangat puas hati
    4.92%
    9
    Em... Ok je..
    34.97%
    64
    Teruk
    13.66%
    25
    Hampeh...
    46.45%
    85
    A mind trouble by doubt cannot focus on victory

    click down here to hear my creativity
    Soulwagon

  • #2
    em mana tau pc ko ada spyware ke apa bot ke :)
    tiada hari tanpa latihan

    Comment


    • #3
      slow sangat2 ke? takut ade malware kat pc ko jek. aku punya line pun 1mb, tp share 22 pc, takde tergugat pun
      https://www.facebook.com/ehozadotcom
      Jom teka gambar dan menang RM150!

      Comment


      • #4
        betul cakap tom & apect tu, try guna lain2 pc or pinjam laptop kawan.

        Comment


        • #5
          aku dok ujung dnia.. so mmg terasa sketla..:D
          Suatu Kenangan™
          ~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K
          ~patah tumbuh hilang berganti memanjang...~bul4t

          Comment


          • #6
            aku guna 1mb ok je pun...cuba ikut nasihat c apect tue.
            sigpic
            You are never completely dressed without the smile

            BOYCOTT ISRAEL

            Comment


            • #7
              kalo area bandar mgkn okla... area luar bndar cam aku nie y sedih sket.. kjap laju kejap slow... nie mgkn IP address.. y pling tension dlm sebulan msti ada satu ari offline (mksudnya area tmpat aku nie akn terputus hubungan komunikasi ngan dunia luar tuk sehari).. y tnggal hanyala line handphone..tepon umah, internet, bank x jalan kalo bnda nie jadi... nak tau snang ajer.. smada xdpat nak connect internet atau gna tepon umah.. dail no hp... msti komputer ckap Semua litar sdng dignakan, sila cuba sbntar lagi
              Suatu Kenangan™
              ~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K
              ~patah tumbuh hilang berganti memanjang...~bul4t

              Comment


              • #8
                aku ok jer x pernah ada problem


                Comment


                • #9
                  ak ni duk kwsn kmpng kalo kt kb..mula2 2 sengal gak TMNut ni..last ak cll ak yg ajar dia..ak soh dia tukar port je kt kabinet fon umh 2..trus cantek smpai skrg..

                  Comment


                  • #10
                    aku pakai streamyx 512kbps je,spedometer leh cecah smp 500kbps,so far memang xpernah ada masalah,video streaming pun xde problem,xpernah lagi merasa lagi problem mcm org2 lain komplen...

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by azwanbiz View Post
                      aku pakai streamyx 512kbps je,spedometer leh cecah smp 500kbps,so far memang xpernah ada masalah,video streaming pun xde problem,xpernah lagi merasa lagi problem mcm org2 lain komplen...
                      fuyyooo umah kat aner tu...speed selaju camtu mesti dekat area cyberjaya..

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by ArericH View Post
                        kalo area bandar mgkn okla... area luar bndar cam aku nie y sedih sket.. kjap laju kejap slow... nie mgkn IP address.. y pling tension dlm sebulan msti ada satu ari offline (mksudnya area tmpat aku nie akn terputus hubungan komunikasi ngan dunia luar tuk sehari).. y tnggal hanyala line handphone..tepon umah, internet, bank x jalan kalo bnda nie jadi... nak tau snang ajer.. smada xdpat nak connect internet atau gna tepon umah.. dail no hp... msti komputer ckap Semua litar sdng dignakan, sila cuba sbntar lagi
                        Masalah copper la tue...kat papar pun gitu bro.
                        sigpic
                        You are never completely dressed without the smile

                        BOYCOTT ISRAEL

                        Comment


                        • #13
                          tenet aku slow gak


                          Comment


                          • #14
                            tempat aku streamyx ok lah...kdg2 suck gak...:D

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by apect View Post
                              slow sangat2 ke? takut ade malware kat pc ko jek. aku punya line pun 1mb, tp share 22 pc, takde tergugat pun
                              Dah tukar Pc dah.. Spyware n virus pun clean. Aku ada terasa je yang line aku ni pakai cable copper. yang paling aku frust bila DL naruto shippunden, bila DL dah 50% ke atas je.. Disconnected.. Tu yang baran tu.. dah la 10kbps, tunggu 45 minit lak tu.. tetiba DC.. Arghhhh....
                              A mind trouble by doubt cannot focus on victory

                              click down here to hear my creativity
                              Soulwagon

                              Comment

                              Working...
                              X