Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to Remove Live Link and Code ur Link

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [TUTORIAL] How to Remove Live Link and Code ur Link

    some of the reason why you should remove live link n Code ur Link :
    easier to copy-paste the link to your notepad
    protect link form unregistered user


    here is an example of live link (its clickable)





    to remove it, highlight the whole link





    then, click the remove link icon ( i did circle it in
    red)





    to code it, click the # symbol while the link is highlighted too (i did circle the icon in green)





    the result will be look like this. next just click the 'Submit New threads' button. Thats all. simple right? :5:

  • #2
    Nk tanya leh..ape itu live link..

    Comment


    • #3
      Originally posted by gileraz90 View Post
      Nk tanya leh..ape itu live link..
      live = hidup
      link = pertalian


      :71::71::71::71:
      http://www.alldebrid.com/lib/images/pub_en.gif

      Comment


      • #4
        Originally posted by gileraz90 View Post
        Nk tanya leh..ape itu live link..
        live link tu mcm bila kita hala kan mouse kita ke web address (yg di post di forum2), cursor kita akan tuka jd bentuk tangan tu...n bila kita klik, dia akan bwk kan kita gi ke address tu...

        btui tak kata2 aku yg hina dina ini?
        Don't Be Humble, You Are Not That Great
        www.selekeh.net - myblog

        Comment


        • #5
          dan aku dah bagi satu tutorial utk bagi link2 yg di"code" tu jadikkan die balik ke clickable link...dengan menggunakan cara yg halal...:D

          boleh ushar kat link bawah ni :
          http://www.ehoza.com/v4/forum/tutori...all-nie-d.html

          Comment


          • #6
            gud info..
            sigpic
            MELAYU itu tegak berdirinya seperti 'Alif', Rendah tunduknya seperti 'Wau'..
            Disulami hatinya dengan kalimah "La Ilaha Illah Allah, Muhammadurrasulullah..."

            Comment


            • #7
              tnx for sharing this tip
              WIN $25 with Guess the GOLD price competition in Partnership with InstaForex! every WEEKLY

              Comment


              • #8
                klu nak wat hyperlink, cam yg korang wat clik "cini". so klik kat "cini" dia trus bw ke address tersebut
                Keep in touch


                Comment


                • #9
                  haa...soklan ni aku nak tanye gak...nmpaknye dah ade org tanyekan...
                  aku nak blajo gune vbulletin board ni...banyak lagi die punyer option aku x paham...:D

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by sempai07 View Post
                    haa...soklan ni aku nak tanye gak...nmpaknye dah ade org tanyekan...
                    aku nak blajo gune vbulletin board ni...banyak lagi die punyer option aku x paham...:D

                    ade sape2 ke yg leh tlg jwbkan utk kite eik...
                    Keep in touch


                    Comment


                    • #11
                      dah leh wat
                      Keep in touch


                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by scarface View Post
                        ade sape2 ke yg leh tlg jwbkan utk kite eik...
                        hmmmmm...
                        nmpaknye xde org yg sudi utk jawab soklan kite ni bro...xper la..
                        kite kasi tunggu lagi lame skit...:D

                        Comment


                        • #13
                          nah geng.. click sini :71:

                          Comment


                          • #14
                            mekasey bro............................................... ................

                            Comment


                            • #15
                              Awesome! Thanks for the information!

                              Comment

                              Working...
                              X