Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tukar nickname / identiti?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Question] Tukar nickname / identiti?

    pertukaran nickname

    Q : bolehkah saya menukar nickname saya di ehoza?

    A : tidak boleh. kerana ia melibatkan pertukaran identiti.


    Q : kenapa saya nampak ade yang bole tukar?

    A : berdasarkan beberapa kes terpencil, melibatkan keselamatan, maka ia dibenarkan. seperkara lagi, jika pertukaran melibatkan hanya penambahan atau pengurangan, ia akan dibenarkan. cthnya : razif1224 kepada Razif


    Q : jadi yg mcm mana yang tak boleh?

    A : yang terus bertukar identitinya. cthnya doraemon kepada nobita


    Q : kenapa tak boleh?


    A : kerana ia akan menimbulkan kekeliruan di kalangan forumer kelak. cuba tanya kat JPN mcm mana prosedur nak tukar nama dan kenapa susah nak tukar :)
    https://www.facebook.com/ehozadotcom
    Jom teka gambar dan menang RM150!

  • #2
    Originally posted by apect View Post
    pertukaran nickname

    Q : bolehkah saya menukar nickname saya di ehoza?

    A : tidak boleh. kerana ia melibatkan pertukaran identiti.


    Q : kenapa saya nampak ade yang bole tukar?

    A : berdasarkan beberapa kes terpencil, melibatkan keselamatan, maka ia dibenarkan. seperkara lagi, jika pertukaran melibatkan hanya penambahan atau pengurangan, ia akan dibenarkan. cthnya : razif1224 kepada Razif


    Q : jadi yg mcm mana yang tak boleh?

    A : yang terus bertukar identitinya. cthnya doraemon kepada nobita


    Q : kenapa tak boleh?


    A : kerana ia akan menimbulkan kekeliruan di kalangan forumer kelak. cuba tanya kat JPN mcm mana prosedur nak tukar nama dan kenapa susah nak tukar :)
    suka mcm ni taw..igtkan tgh formal lerr..tp mesti ada gak satu dua ayat 'x leh belah' dia tu...:gelak guling::gelak guling::gelak guling:

    anyway thanks a lot...

    Comment


    • #3
      noted.:71:
      "..mulianya aku kerana aku adalah Muslim, bukan kerana aku adalah Melayu.."
      kawan tu bkn mcm maen FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..
      http://astalavista6048.blogspot.com
      -xtra-

      Comment


      • #4
        tq pect...paham2.....

        nasib mak aku bg nama sedap...tk yah tukar2 dah......nobita bkn ensem pn.....:D

        Comment


        • #5
          aku nak tukar pegi nama light0ne boleh tah? :D
          sigpic
          You are never completely dressed without the smile

          BOYCOTT ISRAEL

          Comment


          • #6
            Originally posted by dark0ne View Post
            aku nak tukar pegi nama light0ne boleh tah? :D
            dark0ne --> dark1 atau dakwan adalah dibenarkan :D

            tp kenapa nak tukar? nickname anda masing2 adalah unik. so just stay with the unique style
            https://www.facebook.com/ehozadotcom
            Jom teka gambar dan menang RM150!

            Comment


            • #7
              cuba tanya kat JPN mcm mana prosedur nak tukar nama dan kenapa susah nak tukar :)

              yg nie pon xleh blah....patot pon aku xdpt tukar nama dulu..sampai kena gi jpn tu....
              My Flickr

              Comment


              • #8
                Originally posted by apect View Post
                dark0ne --> dark1 atau dakwan adalah dibenarkan :D

                tp kenapa nak tukar? nickname anda masing2 adalah unik. so just stay with the unique style
                saja je tanya :D takde niat nak tukar pun :) thanks for the extra info ya
                sigpic
                You are never completely dressed without the smile

                BOYCOTT ISRAEL

                Comment


                • #9
                  nak tnya ni,camna nak boh apa ntah..yang kt bawah nickname tu..contoh nya.. apect
                  head of gangster<<<-cmna nak boh ni??

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by qwerty143 View Post
                    nak tnya ni,camna nak boh apa ntah..yang kt bawah nickname tu..contoh nya.. apect
                    head of gangster<<<-cmna nak boh ni??
                    pegi kt user cp - edit your detail - custom user tittle
                    owner of: myvi kaler gold ~ moto wave 125 kaler biru ~ canon 1000d ~ nokia n95 8gb ~ psp 2000


                    Comment


                    • #11
                      adakah kalau nak tukar jgk akan melibat kan angat sumpah di mahkamah ehoza...:D

                      Comment


                      • #12
                        camne plak klu nak tukar birthday?
                        aku dalam ni punya birthday adalah salah..
                        semua org ingat aku ni makhluk tuhan paling sexy sebab masih muda dan dijangka tidak mempunyai bulu kaki.. sedangkan aku ada!!!!

                        bolehkah daku menukar bulu kaki? eh salah.. menukar tarikh lahir ku?
                        bagaimana?
                        Lelaki + Hensem = LengSem
                        Pandai + Tampan = Pandan

                        LengSem + Pandan = Lee Dan. So panggil aku Lee Dan ok?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by ngahaha View Post
                          camne plak klu nak tukar birthday?
                          aku dalam ni punya birthday adalah salah..
                          semua org ingat aku ni makhluk tuhan paling sexy sebab masih muda dan dijangka tidak mempunyai bulu kaki.. sedangkan aku ada!!!!

                          bolehkah daku menukar bulu kaki? eh salah.. menukar tarikh lahir ku?
                          bagaimana?
                          kalo tukar besday tu bole la
                          https://www.facebook.com/ehozadotcom
                          Jom teka gambar dan menang RM150!

                          Comment


                          • #14
                            ni bagi org yg kes ala2 mcm aku la ni
                            nickname AstraZneca tp aku nak org panggil aku nana
                            :)):)) maSa buat nickname ni tak tepikir pun nak lama kat ehoza
                            tp mcm termelekat :))
                            klu tau aku akan stay kat ehoza ni lama lagi baik letak nana je... senang :p

                            jika sayangkan sesuatu
                            tunjukkanlah sayang setiap hari...
                            :love:

                            Comment


                            • #15
                              ala... aku baru nk tukau nick aku ke KakSomPit... kerana according to para Ehozarian yg lain.. nick ini lebih jiwa bangsa dgn aku

                              Comment

                              Working...
                              X