Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Peercoin 728x90

Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to give Reputation

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [TUTORIAL] How to give Reputation

    Salam pada semua ...




    caranya mudah saja ...

    1) setiap post dari users anda boleh bagi reputation samada positif (setuju) n negatif(kurang setuju)

    2) caranya anda akan lihat akan ikon simbol bintang pada sebelah kiri user yg posting. klik situ dan anda boleh bagi comment disitu.

    3) nilailah setiap post dgn cara yg bijaksana supaya nanti user akan tahu reputation yg tinggi adalah disebabkan posting dan idea yang bernas dari user tersebut.

    4) anda berhak beri kepada sesiapa juga yg anda kehendaki tetapi tidak kepada diri sendiri :)

    5) Semoga kita lebih mudah berforum dalam ehoza ini untuk mengenali satu dgn yg lain :)

    selamat mencuba :5:

    REPUTATION

    How to increase your reputation?


    it depends to other user's click. if more people gives u REP click, the higher ur reputation are. can u see the picture attached below? that is the button for u to give a REP click to ur fren, or any user's post that u like most. if u agree with that user, or their post makes u feel happy and better, do not hesitate to give them a reputation click





    why the length of my green bar differ from others?

    it is because the number of REP point is also differ from others. 10 points mean 1 green bar. if ur REP point reach 100, your green bar will also change and will start from the beginning, but the point never decrease. see the attachment above. after the fifth bar, the green color also change rite?
    Last edited by alfatih; 06-03-2008, 03:28 PM.
    KLIK DISINI UNTUK BACA >>>>


  • #2
    xfaham la en al fatih...
    La La La::

    Comment


    • #3
      senang jer ... aku dah give rep kat ko... caranya ko tgk setiap user yg post tuh sebelah kiri ada simbol cam bintang ...then klik situ give la rep :) ini utuk membiasakan diri anda give rep pada user lain...saling menjana reputation tanpa modal :) selamat mencuba
      KLIK DISINI UNTUK BACA >>>>

      Comment


      • #4
        baguz lah...:105:
        sigpic

        Comment


        • #5
          dh faham dh...hehe
          La La La::

          Comment


          • #6
            oh..abis tu, kalo org yang sama jugak reply thread berkali2 meaning dia kena bagi rep sama byk dengan post yang dia replied tu jugak ke? :106:
            안녕히 가세요


            Comment


            • #7
              ooooo cam ni rupenya

              Comment


              • #8
                Originally posted by hayate_skran View Post
                ooooo cam ni rupenya
                mcm2 kan ehoza ni...sbb tu gempak selalu....:19:
                sigpic

                Comment


                • #9
                  Originally posted by kimigairu View Post
                  oh..abis tu, kalo org yang sama jugak reply thread berkali2 meaning dia kena bagi rep sama byk dengan post yang dia replied tu jugak ke? :106:

                  tak la kimigairu.... kalu sendiri tak leh bagi rep pada yg diri sendiri...so kena tunggu ada user lain post dulu n give u rep... then u nak reply balik pun ok... u pun bg rep kat the latest popst la :) nanti korang tgk la rep korang...mencanak naik nyer :)
                  KLIK DISINI UNTUK BACA >>>>

                  Comment


                  • #10
                    so kimi tak leh ler kedekut...sbb semua org kene buat gitu ..baru lah hepening:19:
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by alfatih View Post
                      tak la kimigairu.... kalu sendiri tak leh bagi rep pada yg diri sendiri...so kena tunggu ada user lain post dulu n give u rep... then u nak reply balik pun ok... u pun bg rep kat the latest popst la :) nanti korang tgk la rep korang...mencanak naik nyer :)
                      ooh..baeklah
                      안녕히 가세요


                      Comment


                      • #12
                        x fhm gak...
                        Boikot Pembunuh Rakyat Palestin (Gaza)
                        *-Ku bahagia pabila kau tiba-*
                        *-Hanya cintamu yang terbaik untukku-*

                        Comment


                        • #13
                          hmmm...macam tuh lah...but jgn lupa bagi rep yer :) nih utk membantu user lain meningkatkan kehebatan diri :))
                          KLIK DISINI UNTUK BACA >>>>

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by wansha View Post
                            x fhm gak...
                            fatih...!! ade lagi yg tak faham ni cekgu..:19:
                            sigpic

                            Comment


                            • #15
                              dh tere dh ni..mcm best jer bg reputation ni
                              free kan
                              hehe
                              La La La::

                              Comment

                              Working...
                              X